ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προμηθευτής «έκλεψε» τροχοκάθισμα από γυναίκα με αναπηρία

06 Μαρτίου 2024, 16:53

images

Καταγγελία για προμηθευτή που πήρε την κρατική χορηγία για τροχοκάθισμα, δεν το παρέδωσε ποτέ και πληρώνει τη νύφη γυναίκα με αναπηρία, δέχθηκε το Παρατηρητήριο Ασθενών της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, μετά από ιατροσυμβούλιο είχε εγκριθεί για οικονομική βοήθεια ύψους € 10.080 για αγορά ηλεκτρικού τροχοκαθίσματος.

Αφού προχώρησε στην παραγγελία του τροχοκαθίσματος  κλήθηκε από τον προμηθευτή να υπογράψει συγκεκριμένο έντυπο.

Νομιζόμενη ότι αυτό αφορούσε το έντυπο παραγγελίας του τροχοκαθίσματος, προχώρησε με υπογραφή ωστόσο όπως τελικά αποδείχθηκε, ο προμηθευτής την ξεγέλασε υποδεικνύοντας της να υπογράψει έντυπο το οποίο επιβεβαίωνε ότι το τροχοκάθισμα της παραδόθηκε και ταυτόχρονα έδινε την εξουσιοδότηση στον ίδιο να εισπράξει το ποσό από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες (ΤΚΕΑΑ).

Όταν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα και η ασθενής κατάλαβε ότι ο προμηθευτής την κορόιδευε και δεν επρόκειτο να της παραδώσει το τροχοκάθισμα που παράγγειλε, απευθύνθηκε στο ΤΚΕΑΑ και ανακάλυψε ότι είχε ήδη πληρωθεί ο προμηθευτής και είχε ήδη εισπράξει το ποσό των €10.080 χωρίς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Στη συνέχεια η γυναίκα μετά από οδηγίες που έλαβε από το ΤΚΕΑΑ υπέβαλε εκ νέου αίτηση για οικονομική βοήθεια, για να ενημερωθεί αυτή τη φορά ότι το σχέδιο επιδότησης για εξασφάλιση τροχοκαθισματος τροποποιήθηκε με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου και το ποσό που δικαιούται τώρα είναι €7687. (80% της αξίας του ηλεκτρικού τροχοκαθίσματος).

Σύμφωνα με την ίδια, η καθυστέρηση που μεσολάβησε της έχει προκαλέσει απώλειες και επιδείνωση της κατάσταση της.  

Η γυναίκα απευθύνθηκε στην ΟΣΑΚ ζητώντας την παρέμβαση της ομοσπονδίας.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα