ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση κάνουν τη διαφορά στον καρκίνο

01 Φεβρουαρίου 2024, 19:54

images

Η εμφάνιση νέων τύπων καρκίνου και ο θάνατος εκατομμυρίων ανθρώπων από αυτόν που απαιτεί την άμεση και δραστική αντιμετώπισή του, ανέφερε ο προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας, προσθέτοντας ότι κάθε ενέργεια, ατομική ή ομαδική, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να συμβάλει σημαντικά, τόσο στη μείωση του. αριθμούς των θανάτων όσο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών.

Σε αναφορά στην Ολομέλεια με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο κ. Κουλίας είπε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων «στηρίζει την Εθνική Στρατηγική για τον Κάρκινο και κάθε σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου, αφού οι εκστρατείες διαφωτισμού των πολιτών με στόχο την πρόληψη, καθώς και η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κάνει τη διαφορά».

«Στηρίζουμε την εφαρμογή εγκεκριμένων καινοτόμων θεραπειών και στοχεύουμε στη βελτίωση της ζωής των ασθενών και των επιζώντων, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της θεραπείας, την παρακολούθηση της υγείας των ασθενών και της κοινωνικής και ιατρικής τους επανένταξης», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι η παγκόσμια αυτή ημέρα, που δείχνει επίσης την ιατρική πρόοδο και την επιστημονική καινοτομία γύρω από την έρευνα για τη νόσο του καρκίνου, πρέπει να δώσει ελπίδα σε όλους μας πως μια μέρα το σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Μαζί μπορούμε να τον νικήσουμε καρκίνος», θα γίνει πραγματικότητα.

Σχετικά Άρθρα