ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προκρίνουν παράταση θητειών μελών «Φωνής»

04 Δεκεμβρίου 2023, 15:44

images

Με ομοφωνία από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων τροποποίηση του περί της Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμου, ώστε να καθίσταται δυνατός ο διορισμός μέλους του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης («Φωνή») για τρεις συνεχείς θητείες, αντί για δύο που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίτα Θεοδώρου-Σούπερμαν, κατέθεσε τροπολογία με την οποία παρατείνεται και η θητεία του/της Προέδρου της «Φωνής» η οποία και αυτή οδηγείται ομόφωνα από την Επιτροπή στην Ολομέλεια.

Της συνεδρίας ακολούθησε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με αντιπροσωπία της GRETA (Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings) του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εν λόγω συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου αξιολόγησης της υλοποίησης της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δράση κατά της Εμπορίας προσώπων.

Σχετικά Άρθρα