ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για νέο Κέντρο Θαλασσαιμίας

24 Αυγούστου 2023, 16:00

images

Μια ακόμη σημαντική αναβάθμιση τροχοδρομείται από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με τη δημιουργία νέου Κέντρου Θαλασσαιμίας στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ (ΝΑΜ ΙΙΙ) και την ανακαίνιση του υφιστάμενου χώρου, συνολικού κόστους €5.256.402 (χωρίς το ΦΠΑ).

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι την περασμένη Τρίτη προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το εν λόγω έργο, με χρόνο υλοποίησης 18 μήνες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών.

Από το συνολικό κόστος, το ποσό των €3.752.804 θα καλυφθεί από κονδύλι του ΟΚΥπΥ, ενώ κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κονδύλι ύψους €1.503.598  θα μεταφερθεί από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Θαλασσαιμίας προς τον ΟΚΥπΥ, για την υλοποίηση του έργου.

Όπως σημειώνει ο ΟΚΥπΥ η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει συνολικά 78 εβδομάδες και θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Σε πρώτη φάση θα υλοποιηθεί η αντισεισμική αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου του Κέντρου Θαλασσαιμίας, σε δεύτερη φάση η κατασκευή του νέου ορόφου που θα στεγάσει το Κέντρο Θαλασσαιμίας, ενώ η τρίτη φάση θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση του υφιστάμενου χώρου.

Το νέο Κέντρο Θαλασσαιμίας θα κατασκευαστεί στο ΝΑΜ ΙΙΙ, το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο για την Μητέρα και το Παιδί στην Κύπρο, και προνοεί την δημιουργία δωματίων μεταγγίσεων, δωμάτιο απομόνωσης, ειδικές καρέκλες μεταγγίσεων και κρεβάτια μεταγγίσεων. Επιπλέον το Κέντρο θα διαθέτει μεταξύ άλλων, δωμάτιο θηλασμού για τις μητέρες που λαμβάνουν την θεραπεία τους, δωμάτιο παιχνιδιών για παιδιά που λαμβάνουν την θεραπεία τους ή για παιδιά γονέων που λαμβάνουν την θεραπεία τους, χώρους φυσιοθεραπείας και κουζίνα ασθενών για να λαμβάνουν το γεύμα τους κατά την διάρκεια της θεραπείας τους.

Επιπρόσθετα, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου Παιδοενδοκρινολογικού Τμήματος, το οποίο θα διαθέτει μεταξύ άλλων ανακαινισμένο χώρο ημερήσιας νοσηλείας με 4 κλίνες για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των ασθενών, ευχάριστο χώρο αναμονής ασθενών και γονέων, παιδότοπο, δωμάτιο θηλασμού και περιποίησης βρεφών κα.

Σημαντική αναβάθμιση στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου θα γίνει και στο Ενδροκρινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, το οποίο μεταξύ άλλων θα διαθέτει ιατρεία για τις εξετάσεις των ασθενών, δωμάτιο υπέρηχου (ultrasound), δωμάτιο ημερήσιας φροντίδας κα.

Με επίκεντρο τον ασθενή ο ΟΚΥπΥ παραμένει προσηλωμένος στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών, μέσω της ολιστικής προσέγγισης των αναγκών τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα