ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προκήρυξη θέσης ιατρικού διευθυντή ΟΚΥπΥ

11 Νοεμβρίου 2019, 15:28

images

Την προκήρυξη μιας κενής θέσης ιατρικού διευθυντή ανακοινώνει ο οργανισμός κρατικών υπηρεσιών υγείας (ΟΚΥπΥ).

Πρόκειται για θέση μερικής και όχι πλήρους απασχόλησης και επιλέξιμοι θα είναι μόνον ιατροί που υπηρετούν ήδη στα κρατικά νοσηλευτήρια στη βαθμίδα του διευθυντή (κλίμακα A16(ι)) ή στη βαθμίδα του βοηθού διευθυντή κλινικής/τμήματος (Κλίμακα A15(ιι)) και εκτελούν καθήκοντα διευθυντή κλινικής.

Διευκρινίζεται ότι ο/η ιατρός – διευθυντής ή βοηθός διευθυντής – που θα επιλεγεί, θα εξακολουθεί να κατέχει την οργανική του θέση και θα αφιερώνει δυο μέρες την εβδομάδα σε κλινική εργασία ενώ τις υπόλοιπες τρεις ημέρες την εβδομάδα θα τοποθετηθεί στην κεντρική διοίκηση του οργανισμού για εκτέλεση των ειδικών καθηκόντων του/της.

Το κενό που θα δημιουργηθεί από την τοποθέτηση αυτή και θα επηρεαστεί το έργο της κλινικής, θα καλυφθεί με την τοποθέτηση / πρόσληψη επιπρόσθετου ιατρού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση πρόσληψης του ΟΚΥπΥ.

Τα καθήκοντα του ιατρικού διευθυντή είναι μεταξύ άλλων να προΐσταται της αντίστοιχης μονάδας του οργανισμού, να συνεργάζεται με τους επιστημονικούς και ιατρικούς διευθυντές και με σχετικές επιτροπές, να εκτελεί άλλα καθήκοντα σχετικά με τη θέση που τυχόν να του ανατεθούν από τον γενικό εκτελεστικό διευθυντή.

Τα απαιτούμενα προσόντα για την θέση του ιατρικού διευθυντή μεταξύ άλλων είναι το άτομο που θα επιλεγεί να έχει κλινική εμπειρία πάνω από 10 χρόνια μετά την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, να είναι ενεργός και να έχει ουσιαστική συμβολή σε αλλαγές και βελτιώσεις σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε άλλη δημόσια υπηρεσία υγείας, να έχει εμπειρία στη διαχείριση προσωπικού και στη λειτουργία πολυθεματικών ομάδων, να έχει εμπειρία σε συνεργασίες με ασθενείς και οργανώσεις ασθενών.

Όσον αφορά στους οικονομικούς όρους της πρόληψης ο ιατρικός διευθυντής θα συνεχίσει να λαμβάνει το μισθό της θέσης που κατέχει. Θα λαμβάνει επίσης ειδικό επίδομα το οποίο θα είναι 50% ψηλότερο από το επίδομα επιφυλακής / ευθύνης που λαμβάνει κατά το χρόνο διορισμού του.

Γραπτώς θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι επιλέξιμοι ιατροί προς τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του οργανισμού και να επισυνάψουν αντίγραφο του βιογραφικού τους σημειώματος καθώς και δήλωση 200 λέξεων η οποία να αναφέρεται στην πείρα τους, καθώς και πως θα προσεγγίσουν τις προκλήσεις της τοποθέτησης τους στον οργανισμό.

Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να παραδοθούν στα γραφεία του οργανισμού κρατικών υπηρεσιών υγείας μεταξύ των ωρών 8:30π.μ. – 14:30μ.μ. στη διεύθυνση: Γωνία Προδρόμου 1 και Χείλωνος 17, 3ος όροφος, Κτίριο Υπουργείου Υγείας, 1449, Λευκωσία, έναντι απόδειξης παραλαβής ή να αποσταλούν μέσω του ταχυδρομείου, με συστημένη επιστολή με ένδειξη: Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Τ.Θ. 25087, 1306 Λευκωσία.

Καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 29η Νοεμβρίου 2019.

Σχετικά Άρθρα