ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προκηρύσσονται θέσεις για ψυχιάτρους στις Κεντρικές Φυλακές

28 Αυγούστου 2023, 17:04

images

Η Διεύθυνση Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥπΥ, στο πλαίσιο συμφωνίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έχει προωθήσει αιτήματα για εξασφάλιση νέων θέσεων προς κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Κεντρικών Φυλακών μεταξύ των οποίων και δύο θέσεων Ψυχιάτρου κατόπιν έγκρισης των συγκεκριμένων αναγκών από τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με απάντηση της Υπουργού Υγείας, Πόπης Κανάρη, σε ερώτημα της βουλεύτριας Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η σχετική έγκριση του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή ΟΚΥπΥ έχει ληφθεί και αναμένεται η τελική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, ώστε να προωθηθεί στη συνέχεια η προκήρυξη και πλήρωσή τους.

Αναφέρεται, περαιτέρω, ότι στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θα αποζημιώνει τον ΟΚΥπΥ για την μισθοδοσία του υπό αναφορά προσωπικού, εφόσον το συγκεκριμένο προσωπικό θα εξυπηρετεί, ανάγκες αποκλειστικά στο Τμήμα Κεντρικών Φυλακών.

Ως προς την αναφορά ότι η Διεύθυνση Φυλακών απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας και στον ΟΚΥπΥ πέραν των είκοσι επιστολών τον τελευταίο χρόνο χωρίς ανταπόκριση, η κ. Κανάρη ενημερώνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και τόσο η Διεύθυνση Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας όσο και ο ΟΚΥπΥ, ανταποκρίνονταν στις επιστολές του Τμήματος Φυλακών, προέβησαν σε σειρά ενεργειών, ενώ διενεργήθηκαν και σχετικές συναντήσεις τόσο με το Τμήμα Κεντρικών Φυλακών όσο και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα