ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόγραμμα για φρούτα, λαχανικά και γάλα στα σχολεία

20 Δεκεμβρίου 2022, 11:32

images

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές στο Πρόγραμμα Ενωσιακής Ενίσχυσης για την παροχή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία συνολικού ύψους €717.900,16 για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 100% από Κοινοτικούς πόρους με το ποσό που εκταμιεύθηκε από την Ε.Ε να ανέρχεται σε €688.418,23. Η Κυπριακή Δημοκρατία συνείσφερε επιπρόσθετα, το ποσό των €29.481,93 για επιδότηση του Φ.Π.Α που αναλογούσε στις δαπάνες του Προγράμματος.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι κύριοι στόχοι του «Προγράμματος για τα Σχολεία» είναι η σταθερή αύξηση του μεριδίου των φρούτων και λαχανικών και του γάλακτος στο διαιτολόγιο των παιδιών, στο στάδιο κατά το οποίο διαμορφώνονται οι διατροφικές τους συνήθειες.

Επίσης η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, με σκοπό να βελτιωθεί σταδιακά η υγεία των κυπρίων πολιτών, η αύξηση των γνώσεων των παιδιών σε θέματα που αφορούν στη γεωργική παραγωγή και στις καλές διατροφικές συνήθειες και η επίτευξη των στόχων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης των εισοδημάτων του γεωργικού τομέα, της σταθεροποίησης των γεωργικών αγορών και της διάθεσης τόσο υφιστάμενων όσο και μελλοντικών προμηθειών γεωργικών προϊόντων.     

Σχετικά Άρθρα