ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προειδοποιούσαν από το 2018 για τις φαρμακευτικές αποθήκες

03 Απριλίου 2024, 12:18

images

Aπό το 2018 είχε ενημερωθεί η ελεγκτική υπηρεσία ότι η άδεια τελικής έγκρισης του υποστατικού δεν είχε δοθεί μέχρι τότε, ανέφερε σε παρέμβασή του στο ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε ασχοληθεί με το θέμα σε έκθεσή της το Μάιο του 2018.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, το κράτος ενοικιάζει τον συγκεκριμένο χώρο σε κάποιον με ετήσιο ύψος ενοικίου €6,6 χιλ.  και αυτός υπενοικιάζει πίσω στο κράτος σε άλλο κυβερνητικό τμήμα €135 χιλ.

«Μάλιστα είχε λήξει το συμβόλαιο 31.12.12 χωρίς να έχει υπογραφεί νέο συμβόλαιο. Ο κεντρικός φορέας στέγασης παραχώρησε αρχικά έγκριση για ανανέωση του συμβολαίου από το 2015 μέχρι το 2020 με δυνατότητα παράτασης για άλλες δύο περιόδους των δύο ετών με δεδομένο ότι ο αποθηκευτικός χώρος διαθέτει όλες τις κατά νόμο απαιτούμενες άδειες», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, η ελεγκτική υπηρεσία απέστειλε επιστολή στις 28 Μαρτίου του 2024 όταν και ενημερώθηκε για το συμβάν.

«Στείλαμε επιστολή προς τη Γενική Διευθύντρια και ζητάμε να μας ενημερώσουν για το συνολικό ύψος της ζημιάς. Δεν έχουμε ακόμη απάντηση», σημείωσε.

«Έχουμε ζητήσει μάλιστα να μας ενημερώσουν για το ενδεχόμενο να προκύψουν ελλείψεις φαρμάκων εφόσον όπως είχαμε μάθει η καταστροφή αφορούσε σε μεγάλο αριθμό φαρμάκων. Ζητήσαμε να μας πουν τους λόγους που έγινε το συγκεκριμένο συμβάν», τόνισε.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του YgeiaWatch,  οι φαρμακευτικές υπηρεσίες, από το 2019 είχαν αναφέρει γραπτώς τα προβλήματα στη συγκεκριμένη αποθήκη του Υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι τον έλεγχο για την αδειοδότηση των αποθηκών, έχουν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες.

Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, οι φαρμακευτικές υπηρεσίες δεν προχώρησαν σε αδειοδότηση της συγκεκριμένης αποθήκης ενώ το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας αυτών των επισημάνσεων, αν και έχουν περάσει ήδη πέντε χρόνια, προχώρησε πρόσφατα σε διευθετήσεις για μεταστέγαση των αποθηκών.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα