ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ: Το μοντέλο ΟΚΥπΥ απέτυχε

18 Ιανουαρίου 2022, 15:25

images

Τη θέση ότι το μοντέλο του ΟΚΥπΥ απέτυχε εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ., Σωτήρης Κούμας.

Στην τηλεοπτική του παρέμβαση στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα», τοποθετήθηκε επί του θέματος τονίζοντας ότι «ο ΟΚΥπΥ υπάρχει εδώ και 4 χρόνια. Ωστόσο, έπρεπε να φτάσουμε στο επίπεδο μίας πραγματικότητας».

Είπε ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου όταν είχαν ζητήσει να ειπωθεί κάποιο τεχνικό μοντέλο και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα, τα οποία είναι επίκαιρα τώρα, κάποιοι τα είχαν προβλέψει από πριν.

«Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τα λάθη μας ειδικότερα όταν πρόκειται για την υγεία των συμπολιτών μας. Έπρεπε σε 4 χρόνια να έχουμε διαφορετική εικόνα, αν πραγματικά το μοντέλο ήταν σωστό από την αρχή», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Δήλωσε, επίσης, ότι «Σαν γιατροί αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Εδώ και δύο χρόνια ασχολούνταν μόνο για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό. Δεν είχαν τη δυνατότητα, το σύστημα, να  σχεδιάσει μία σφαιρική αντιμετώπιση των προβλημάτων, την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και των προβλημάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι «υπάρχουν ασθενείς που όχι μόνο φεύγουν από τα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά δεν προσέρχονται καν λόγω του φόβου μετάδοσης του κορωνοϊού», τόνισε

Ο κ. Κούμας επισήμανε ότι «θα έπρεπε να υπάρχει η απαραίτητη ενημέρωση ότι δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος».

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα