ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόεδρος Βουλής: Σοβαρό πρόβλημα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

16 Νοεμβρίου 2023, 21:49

images

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θεωρεί το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών πολύ σοβαρά και βρίσκεται πάντοτε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να συμβάλει ως νομοθετικό σώμα στην εξέταση του εγκλήματος αυτού, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση στις 18 Νοεμβρίου, είπε ότι η μέρα αυτή καθιερώθηκε με την ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών, για να αναλάβουν δράση για την πρόληψη και την καταπολέμηση αυτού του είδους. είδους ειδεχθών πράξεων. 

«Δυστυχώς, στις μέρες μας πολλά παιδιά πέφτουν θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας.  Τα στατιστικά τρομάζουν: Ένα στα πέντε!», ανέφερε.

Συναφές με το πιο πάνω θέμα, είπε, ήταν η καθιέρωση της 20ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία υιοθέτησε το 1989 τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί την πρώτη νομική δεσμευτική. . Η σύμβαση που χαρτογραφεί τις άλλες χώρες αφορά την προστασία και την ευημερία των παιδιών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους χωρίς διακρίσεις. 

«Από τότε, αν και σημειώθηκε τεράστια πρόοδος σε διάφορους τομείς, εξακολουθούμε να είμαστε μάρτυρες των καταπατών των βασικών δικαιωμάτων των παιδιών, ιδιαίτερα σε εμπόλεμες περιοχές, που δυστυχώς έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.  Δεν μπορούμε να στρέφουμε το βλέμμα άλλου, όσο υπάρχουν παιδιά που υποφέρουν», ανέφερε.

Τοποθεσία

Φόρμα Επικοινωνίας

Πρόσθεσε ότι ως σύγχρονο και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κύπρος οφείλει να είναι εναρμονισμένη με τις στρατηγικές και τις δράσεις του κράτους για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, αλλά και για την ανακούφιση όλων των παιδιών που υποφέρουν και αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας.   

Σχετικά Άρθρα