ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προβολή κυπριακών προϊόντων στη Βιέννη

26 Ιουλίου 2023, 15:06

images

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, σε συνεργασία με το Εμπορικό Κέντρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βιέννη, συμμετείχε με πληροφοριακό περίπτερο στην εξειδικευμένη έκθεση «Regal Branchentreff 2023», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, στις 15 Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κύπρου στην έκθεση προβλήθηκαν κυπριακά προϊόντα όπως χαλλούμι, κουμανδαρία και ζιβανία, καθώς και γηγενείς ποικιλίες κυπριακών οίνων (Ξυνιστέρι και Μαραθεύτικο). Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία των κυπριακών προϊόντων με κορυφαίο το χαλλούμι, το οποίο προσφέρθηκε στους παρευρισκομένους με διάφορους τρόπους σερβιρίσματος σε νωπή μορφή και σε συνδυασμό με ξηρά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά (όπως π.χ. σταφύλι, σύκο, καρπούζι, ντοματάκι κ.ά.).

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Κύπρου στην έκθεση «Regal Branchentreff 2023» κρίνονται θετικά λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του κυπριακού περιπτέρου, αλλά και γενικότερα του ενδιαφέροντος που υπήρξε για τα κυπριακά προϊόντα. Στο πλαίσιο δε του στόχου για προώθηση των εξαγωγών κυπριακών προϊόντων, οι εταιρείες που συμμετείχαν στο περίπτερο είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επαφές με ξένους εμπορευόμενους.

Σχετικά Άρθρα