ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόβλεψη πρόωρου τοκετού με ένα application

07 Μαρτίου 2020, 09:00

images

Βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, που ονομάστηκε QUiPP και επιτρέπει στους γιατρούς να υπολογίζουν τον κίνδυνο πρόωρης τοκετού μιας γυναίκας.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί συγκεκριμένο αλγόριθμο για να παράγει ένα ποσοστό κινδύνου συνυπολογίζοντας πληροφορίες σχετικά με τη γυναίκα, όπως προηγούμενο πρόωρο τοκετό, ιστορικό αποβολών και συμπτώματα, μαζί με αποτελέσματα κλινικών εξετάσεων.

Είναι γνωστό ότι κάποιες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα. Αν αυτές αναγνωριστούν έγκαιρα και παρακολουθούνται πιο στενά από τον μαιευτήρα τους, μπορεί να εξασφαλιστεί ότι θα γεννήσουν ένα υγιές μωρό.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε τα συμπεράσματα της δουλειάς μας, τα οποία δείχνουν ότι η εφαρμογή QUiPP είναι πολύ αξιόπιστη στην πρόβλεψη της πρόωρης γέννησης στις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο», σχολίασε η επικεφαλής των ερευνητών Δρ Jenny Carter, μαία στο τμήμα γυναικών και παιδιών στο King’s College του Λονδίνου. Και συνεχίζει:

«Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες, που χρειάζονται θεραπείες, τους προσφέρονται εγκαίρως και επίσης ότι οι γιατροί και οι γυναίκες μπορούν να γνωρίζουν όταν αυτές οι θεραπείες δεν είναι απαραίτητες, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα αρνητικών επιπτώσεων και τα περιττά έξοδα για το σύστημα υγείας», τόνισε. Η ομάδα των ερευνητών υποστηρίχτηκε από το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του νοσοκομείου NIHR Guy & St Thomas.


Σχετικά Άρθρα