ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πράσινο Υπουργικού σε κονδύλι €1,2 εκατ. για Ινστιτούτο Καρκίνου

29 Νοεμβρίου 2023, 13:51

images

Η απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει τελικά κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2024 για την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, είναι μια θετική εξέλιξη που μας ικανοποιεί καθότι αυτό αποτελούσε θέση του ΔΗΣΥ και σχεδιασμός που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της επιτροπής υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Την έγκριση του κονδυλίου για το Ινστιτούτο Καρκίνου, επιβεβαίωσε στο YgeiaWatch, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Σημειώνεται ότι το ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται σε €1,2 εκατ. 

«Πιστεύουμε πως ο εν λόγω σχεδιασμός, που συνεπάγεται καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών μας, κρίνεται απαραίτητο όπως προχωρήσει το συντομότερο», σημειώνει ο κ. Δίπλαρος.

Την ίδια στιγμή, επαναλαμβάνει την απαίτηση για την αναγκαιότητα εισαγωγής σχεδίου στον προϋπολογισμό για κάλυψη των μη ιατρικών εξόδων των συνοδών ασθενών στο εξωτερικό.

«Αυτό αποτελεί ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με επιστολή της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου», σημειώνει. 

«Ευελπιστούμε ότι η αναγκαιότητα αυτή θα εισακουστεί από την κυβέρνηση έτσι ώστε να στηρίξουμε τις οικογένειες των ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό και επωμίζονται ένα δυσβάσταχτο βάρος», καταλήγει.

Σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη αναφέρεται ότι το Υπουργικό Συμβουύλιο ενέκρινε σήμερα τροποποιήσεις που περιλαμβάνουν πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων του Προϋπολογισμού για το 2024.

Οι τροποποιήσεις κρίθηκαν απαραίτητες ως προς την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης, στη βάση αποφάσεων που λήφθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι πλείστες τροποποιήσεις αφορούν πολιτικές και μέτρα κοινωνικής φύσεως, όπως επίσης και στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας , που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, ενώ συμπεριλαμβάνονται και τα στοχευμένα μέτρα της δέσμης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας και για υλοποίηση της νέας στεγαστικής πολιτικής για προσιτή κατοικία.


Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα