ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΟΥ: Tα εμβόλια κατά COVID έσωσαν τουλάχιστον 1,4 εκ. ζωές στην Ευρώπη

16 Ιανουαρίου 2024, 13:43

images

Τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριο ζωές έχουν σωθεί στην Ευρώπη χάρη στα εμβόλια κατά του COVID-19, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπενθυμίζοντας ότι ο ιός είναι «εδώ για να μείνει».

Η ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ, που καλύπτει 53 χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κεντρικής Ασίας, έχει καταγράψει περισσότερα από 277,7 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 και περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια θανάτους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του οργανισμού, από τις 19 Δεκεμβρίου 2023.

«Σήμερα, υπάρχουν 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι στην περιοχή μας, οι περισσότεροι από αυτούς ηλικιωμένοι, που είναι εδώ μαζί μας για να απολαύσουν τη ζωή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα επειδή πήραν τη ζωτική απόφαση να εμβολιαστούν κατά του COVID-19», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Ανέφερε ότι μόνο οι πρώτες αναμνηστικές δόσεις έσωσαν περίπου 700.000 ζωές.

Σύμφωνα με τον κ. Κλούγκε, είναι απαραίτητο για τους πολίτες να προστατεύουν τον εαυτό τους, ειδικά εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο κ. Κλούγκε ανέφερε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στα συστήματα υγείας της, προσθέτοντας ότι μπορεί να είμαστε απροετοίμαστοι για οτιδήποτε ασυνήθιστο, όπως η εμφάνιση μιας νέας, πιο σοβαρής παραλλαγής του COVID-19 ή ενός ακόμη άγνωστου παθογόνου ιού.

Σχετικά Άρθρα