ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΟΥ: Κανείς δεν είναι ασφαλής, μέχρι όλοι να είναι ασφαλείς

17 September 2020, 12:54

images

Κανείς δεν είναι ασφαλής, μέχρι όλοι να είναι ασφαλείς, είναι το σαφές μήνυμα που έστειλε σήμερα σε διαδικτυακή δημοσιογραφική διάσκεψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Δρ. Χανς Κλούγκε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Δρ. Κλούγκε επεσήμανε ότι κάποιες χώρες που είχαν καλύτερες επιδόσεις στην αρχή της εμφάνισης του κορωνοϊού, τώρα έχουν χειρότερες, αλλά σημείωσε ότι τώρα υπάρχει εμπειρογνωμοσύνη και η συμπεριφορά των πολιτών έχει βελτιωθεί.

Γενικά, είπε, η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά από την άλλη πρέπει να υπάρχει ελπίδα επειδή έχουν συσσωρευθεί περισσότερες γνώσεις.

Ο Δρ. Κλούγκε επεσήμανε την ανάγκη για συλλογική στήριξη, σωστή χρήση της γνώσης που έχει αποκτηθεί και αντιμετώπιση της κούρασης που έχει επέλθει.

Επίσης, εξέφρασε στήριξη στο έργο της ΕΕ για καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο Δρ. Κλούγκε ανέφερε ότι έχει παρατηρηθεί μείωση των περιπτώσεων κορωνοϊού, όχι από φυσικό επακόλουθο, αλλά λόγω των αυστηρών μέτρων που είχαν επιβληθεί, και πρόσθεσε ότι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατό να περιοριστεί ο ιός τοπικά.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι είναι νωρίς να εξαχθούν τελικά αποτελέσματα και τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα ενόψει της χειμερινής περιόδου, όταν υπάρχει έξαρση γρίπης.

Σχετικά Άρθρα