ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

«Πόλεμος» για τα μικρόβια στα νοσηλευτήρια

19 Αυγούστου 2021, 06:05

images

Την απάντηση του στον Πρόεδρο της Πνευμονολογικής Εταιρείας Δρ Χάρη Αρμεύτη, δίνει ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Χαράλαμπος Χαριλάου για τις πρόσφατες δηλώσεις του όσον αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων στα νοσηλευτήρια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαριλάου σε δηλώσεις στο YgeiaWatch αναφέρει ότι δεν τίθεται κάποιο θέμα ή κίνδυνος στα νοσηλευτήρια ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας και γίνεται πάντοτε η σωστή απολύμανση.

«Εκτιμάμε ιδιαίτερα την βοήθεια του ιδιωτικού τομέα. Όμως, ο κ. Αρμεύτης δεν εργάζεται στα δημόσια νοσηλευτήρια. Είναι ιδιώτης γιατρός ο οποίος μας βοηθά στη μονάδα αυξημένης φροντίδας στη Λεμεσό, δεν δουλεύει όμως για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)», αναφέρει.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χαριλάου, ο κίνδυνος μετάδοσης από πολυανθεκτικά μικρόβια υπήρχε ανέκαθεν σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου, δεν είναι κάτι καινούριο με την πανδημία, και γίνονται όλες είναι ενέργειες, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η σωστή περίθαλψη των ασθενών.

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίσαμε ένα μεγάλο κύμα νοσηλευόμενων», προσθέτει.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Χαριλάου νοσηλεύτηκαν αυτές τις μέρες μέχρι 57 ασθενείς σε ΜΕΘ μέσα σε μια μέρα συν επιπλέον τα άλλα περιστατικά covid.

Ακόμη, για να μεταφερθεί κάποιος από έναν θάλαμο σε άλλο ή σε άλλο νοσοκομείο, βεβαιώνεται πρώτα ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, και βρίσκεται σε κλίνες όπου δεν εκτίθενται άλλοι ασθενείς. «Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες κλίνες», αναφέρει ο κ. Χαριλάου.

«Ίσως το μήνυμα που θα ήθελε να δώσει ο κύριος Αρμεύτης είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος. Από την μεριά τους τα νοσηλευτήρια τηρούν όλα τα μέτρα που πρέπει να τηρεί ένα νοσοκομείο», καταλήγει.

Της Χριστίνας Χριστοφόρου

 

Σχετικά Άρθρα