ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πλημμυρίζει το φως στα σπίτια των κυπρίων

02 Νοεμβρίου 2021, 11:45

images

Οι κύπριοι ζουν σε φωτεινά σπίτια με έμμεσα οφέλη στην υγεία και ευεξία τους.

Στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat καταδεικνύουν ότι η Κύπρος είναι από τις χώρες που ξεχωρίζουν όσον αφορά τη φωτεινότητα των χώρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2020, το 5,9% των ανθρώπων στην ΕΕ ανέφεραν ότι δεν είχαν αρκετό φως της ημέρας στην κατοικία τους, πράγμα που σημαίνει ότι η κατοικία τους φαινόταν πολύ σκοτεινή και ήταν ένα πρόβλημα για το νοικοκυριό.

Όπως αναφέρεται, η πρόσβαση στο φως της ημέρας στις κατοικίες συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας, ενώ μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μειώνοντας την ανάγκη για τεχνητό φωτισμό.

Το 2020, πάνω από το 10% των ανθρώπων που ζουν στην Ισπανία θεώρησαν την κατοικία τους πολύ σκοτεινή (10,6%), το οποίο ήταν το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Την Ισπανία ακολούθησαν η Γαλλία (9,5%· προσωρινά στοιχεία), η Μάλτα (9,4%) και η Ουγγαρία (7,7%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Σλοβακία (2,6%, προσωρινά στοιχεία), την Ιταλία (2,6%, στοιχεία 2019), την Κύπρο (2,8%) και την Τσεχία (3,1%).
























Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα