ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πλάνο δράσης - στήριξης για τον 14χρονο

08 Νοεμβρίου 2019, 17:52

images

Την ενεργοποίηση του πλάνου δράσης στήριξης ανήλικου αποφάσισαν, οι από κοινού οι υπουργοί υγείας και εργασίας, Κωνσταντίνος Ιωάννου και Ζέτα Αιμιλιανίδου αντίστοιχα.

Μετά από χθεσινή απόρριψη του αιτήματος για ανανέωση του διατάγματος υποχρεωτικής νοσηλείας 14χρονου στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου υγείας, σε σημερινή συνάντηση πολυθεματικής ομάδας, καθορίστηκε πρωτόκολλο με συγκεκριμένες ενέργειες όπως απορρέουν από το πλάνο δράσης στήριξης του ανήλικου και αφορούν στις υποστηρικτικές υπηρεσίες που θα προσφερθούν στο παιδί και τους οικείους του.

Σε συνάντηση που καθορίστηκε ανάμεσα στην πολυθεματική ομάδα και τον κηδεμόνα, θα επεξηγηθεί το πλάνο δράσης και εάν γίνει αποδεκτό από τον κηδεμόνα θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν ειδικά εκπαιδευμένοι ψυχιατρικοί νοσηλευτές επί 24ώρου βάσεως και φροντιστές. Τον ανήλικο θα επισκέπτονται επίσης σε τακτική βάση παιδοψυχολόγος, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπαιδευτικοί λειτουργοί.

Παράλληλα, με τη συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών, θα παρέχεται στον ανήλικο πρόγραμμα εκπαίδευσης, θεραπείας, υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχο-εκπαίδευσης και μηνιαία παρακολούθηση από Παιδοψυχίατρο.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι το πλάνο θα επαναξιολογείται από την πολυθεματική ομάδα σε μηνιαία βάση, έτσι ώστε να αναπροσαρμόζεται στα πραγματικά δεδομένα και θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του ανήλικου.

Σχετικά Άρθρα