ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών διαχείρισης περιστατικών μόλυνσης νερού

20 September 2023, 09:18

images

Άσκηση μεγάλης κλίμακας διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο από το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου και την Πολιτική Άμυνα της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοκιμαστούν και θα αξιολογηθούν τεχνολογίες διαχείρισης περιστατικών μόλυνσης νερού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην άσκηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 9:00 – 13:00, στο Δήμο Γερμασόγειας (φράγμα Γερμασόγειας και σε περιοχές της κοίτης του Άμαθου ποταμού, περιοχή Πάρκου κυνηγών «Σάββας Σάββα») και στην κοινότητα Φοινικαριών, στη Λεμεσό, θα συμμετέχουν πέραν των 100 πρώτων ανταποκριτών και ειδικών από την Κύπρο την Ευρώπη και τη Νότιο Κορέα.

Το σενάριο της άσκησης βασίζεται σε αντιμετώπιση καταστροφών, ως συνέπεια σεισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού. Περιλαμβάνει προσομοίωση περιστατικών διάσωσης και διερεύνηση της μόλυνσης νερού παρά το φράγμα Γερμασόγειας και σε περιοχές της κοίτης του Άμαθου ποταμού (περιοχή Πάρκου κυνηγών «Σάββας Σάββα»), καθώς και περιστατικό εκκένωσης περιοχής στην κοινότητα Φοινικαριών.

Στην άσκηση, η οποία αποτελεί σημαντική συνεργασία μεταξύ ερευνητικού τομέα και υπηρεσιών /φορέων του κράτους, θα συμμετέχουν πέραν του Κέντρου Αριστείας «Κοίος» του και της Πολιτικής Άμυνας και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) και η Αστυνομία. 


Σχετικά Άρθρα