ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πίεση ΠΟΥ σε Κίνα για πληροφορίες προέλευσης Covid-19

18 September 2023, 09:00

images

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε το Πεκίνο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση της Covid-19 και είναι έτοιμος να στείλει μια δεύτερη ομάδα για να ερευνήσει το θέμα, ανέφεραν σήμερα οι Financial Times.

«Πιέζουμε την Κίνα για να δώσει πλήρη πρόσβαση και ζητούμε από τις χώρες να θέσουν το θέμα στη διάρκεια των διμερών συναντήσεών τους - να καλέσουν το Πεκίνο να συνεργαστεί», δήλωσε στην εφημερίδα ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ έκανε τα σχόλια αυτά την ώρα που υγειονομικές αρχές και φαρμακευτικές εταιρείες ανά τον κόσμο έχουν μπει σε μια κούρσα για να επικαιροποιήσουν τα εμβόλια ώστε να καταπολεμούν νεώτερες αναδυόμενες παραλλαγές του κορωνοϊού.

Ο Γκεμπρεγέσους ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στην Κίνα για να μοιραστεί τις πληροφορίες της για την προέλευση της Covid-19, λέγοντας ότι, μέχρι να συμβεί αυτό, όλα τα σενάρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι.

Ο ιός ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν. Πολλοί υποπτεύονται ότι διαδόθηκε σε μια αγορά ζωντανών ζώων, πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα