ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Περισσότερες επισκέψεις παιδιών στα εφημερεύοντα ιατρεία

11 Ιουλίου 2023, 06:00

images

Περισσότερες ήταν οι επισκέψεις παιδιών στα εφημερεύοντα ιατρεία σε σύγκριση με τους ενήλικες κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι το Μάιο του 2023, εξαιτίας των εποχιακών λοιμώξεων.

Η διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Έφη Καμμίτση, μιλώντας στο YgieiaWatch, ανέφερε ότι κατά την περίοδο αυτή, οι επισκέψεις παιδιών ανήλθαν στο 57%, ενώ για τους ενήλικες στο 43%.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι οι συνολικές τηλεφωνικές κλήσεις ανήλθαν  στις 9 χιλ. και οι συνολικές επισκέψεις παιδιών και ενηλίκων στις 8 χιλ.

Όσον αφορά την προσέλευση ασθενών από την αρχή της εφαρμογής των εφημερευόντων ιατρείων, η κ. Καμμίτση ανέφερε ότι ήταν χαμηλή.

«Ειδικά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο διπλασιάστηκαν οι επισκέψεις και τα τηλεφωνήματα ειδικά για τα παιδιά που ήταν και μία περίοδος δύσκολη τον χειμώνα που πέρασε, ιδιαίτερα με τις λοιμώξεις στα παιδιά», πρόσθεσε.

Ομαλή λειτουργία και επιτόπιοι έλεγχοι

Σύμφωνα με την κ. Καμμίτση, η λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων κυλά ομαλά, προσθέτοντας ότι ο κόσμος έμαθε να τα χρησιμοποιεί, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερη και πιο συνεχή ενημέρωση.

Όπως δήλωσε, «μέχρι σήμερα αρκετός κόσμος έχει μάθει τις εφημερίες, αλλά θα συνεχίσουμε τις καμπάνιες, έτσι ώστε θα το μάθει περισσότερος κόσμος».

Από 1η Σεπτεμβρίου νέο ωράριο

Η κ. Καμμίτση σημείωσε ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2023 θα εφαρμοστεί νέο ωράριο για τα εφημερεύοντα ιατρεία το οποίο θα μπορεί να θυμάται ο κόσμος ευκολότερα.

Συγκεκριμένα, τα εφημερεύοντα ιατρεία θα λειτουργούν κάθε Σάββατο, Κυριακή και αργίες από τις 11:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΑΥ θα επαναξιολογήσει το καινούργιο ωράριο σε έξι μήνες.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα