ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα στη Γερμανία

20 Ιανουαρίου 2022, 06:43

images

Στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση στη Γερμανία δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Robert Koch, καθώς προχθές καταγράφηκαν για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας 112.323 κρούσματα, με τον δείκτη θετικότητας (νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες) να φθάνει στο 584,4. Την ίδια ώρα, οι νεκροί στη Γερμανία από τις επιπλοκές του κορωνοϊού ανήλθαν μέσα σε ένα 24ωρο στους 239.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας, Kαρλ Λάουτερμπαχ, μιλώντας στο δίκτυο RTL, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον δεν έχει φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά του, κάτι που αναμένεται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε λίγες εβδομάδες, περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού «πρέπει να έρθει γρήγορα», επισημαίνοντας ενδεικτικά τη δυνατότητα εφαρμογής της από τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάιο, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για να αποκτήσουν ανοσία οι ανεμβολίαστοι πριν από ένα ενδεχόμενο νέο κύμα του κορωνοϊού το φθινόπωρο. Όποιος είναι ακόμη ανεμβολίαστος, πρέπει να «περάσει τρεις κύκλους εμβολιασμού», ώστε να αποτραπεί ένα νέο κύμα το φθινόπωρο, όπως είπε, προσθέτοντας ότι αναμένονται σημαντικές διαβουλεύσεις στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας συμμερίστηκε την άποψη του επιδημιολόγου Κρίστιαν Ντόρστεν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι κάποια στιγμή όλοι θα νοσήσουν από τον κορωνοϊό, τόνισε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο εμβολιασμός είναι περιττός. Πρωτίστως λόγω του ότι δεν έχει επιτευχθεί ανοσία στους ηλικιωμένους και σε ομάδες με χρόνιες παθήσεις, ο κ. Λάουτερμπαχ απηύθυνε έκκληση για γρήγορη λήψη απόφασης από το Κοινοβούλιο για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Σχετικά Άρθρα