ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέραν των 3 χιλ. οι αποσπάσεις στον ΟΚΥπΥ

10 Μαρτίου 2024, 06:00

images

Ξεπέρασαν τις 3 χιλ. οι αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στον ΟΚΥπΥ, σύμφωνα με στοιχεία που προωθήθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίων που καταργούν τη μέγιστη χρονική διάρκεια που μπορεί να έχει η απόσπαση μεταξύ δημόσιας υπηρεσίας και οργανισμών δημοσίου δικαίου ή μεταξύ δύο οργανισμών δημοσίου δικαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ελάχιστοι δημόσιοι υπάλληλοι καταλήγουν στην εν λόγω επιλογή, εξαιρουμένων των 3127 αποσπασμένων υπαλλήλων του τομέα της υγείας (γιατροί, νοσοκόμοι κτλ) που μεταφέρθηκαν στον ΟΚΥΠΥ με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 400 υπάλληλοι έχουν αποσπαστεί μόνο μια φορά και για 2727 υπαλλήλους, η απόσπαση έχει ανανεωθεί.

Σε σχέση με τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στον ΟΚΥΠΥ, σημειώνεται ότι μετά από σύσταση της αρμόδιας αρχής, η Επιτροπή είχε αποφασίσει μαζικά, σε συνεδρία της το Δεκέμβριο του 2018, την απόσπαση των δημοσίων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που υπηρετούσαν στα δημόσια νοσηλευτήρια, στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, για περίοδο τριών χρόνων, ενόψει της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Η Επιτροπή είχε επίσης αποφασίσει μαζικά, την απόσπαση στον ΟΚΥΠΥ, των δημοσίων υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας που υπηρετούσαν στα δημόσια νοσηλευτήρια, για την ίδια χρονική περίοδο.

Επίσης, η Επιτροπή είχε αποφασίσει το Φεβρουάριο του 2020 την ανανέωση της απόσπασης των υπαλλήλων των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και των  Φαρμακευτικών  Υπηρεσιών, που υπηρετούν στα δημόσια νοσηλευτήρια στον ΟΚΥΠΥ, για περίοδο τριών χρόνων, από την αρχή του 2022 όπως και την ανανέωση της απόσπασης των υπαλλήλων του Γενικού Νοσηλευτικού Κλάδου και του Νοσηλευτικού Κλάδου Ψυχικής Υγείας, που υπηρετούν στα δημόσια νοσηλευτήρια, στον ΟΚΥΠΥ, για την ίδια χρονική περίοδο.

Της Ελένης Χαραλάμπους

Σχετικά Άρθρα