ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέθανε εθελοντής στη δοκιμή εμβολίου της AstraZeneca/Οξφόρδης

21 Οκτωβρίου 2020, 21:16

images

Πέθανε ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca/Οξφόρδης, ωστόσο η βραζιλιάνικη υγειονομική υπηρεσία Anvisa ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η κλινική δοκιμή του εμβολίου.

 Επιπρόσθετα, ο εμβολιασμός με το (δεύτερο) ρωσικό εμβόλιο EpiVacKorona θα πρέπει να γίνεται με βάση τα μέχρι τώρα αρχικά δεδομένα μια φορά στα τρία χρόνια, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Κρατικού Επιστημονικού Κέντρου ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector  Ρινάτ Μαξιούτοφ

 Επίσης, η Ισπανία σπάει το φράγμα του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων.

 Βραζιλία
 

Ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την Covid-19 απεβίωσε, ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας.

Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα του εθελοντή. Σύμφωνα ωστόσο με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάουλο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ήταν Βραζιλιάνος.

 Η κλινική δοκιμή του εμβολίου που αναπτύσσουν η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα συνεχιστεί στη Βραζιλία, παρά τον θάνατο ενός εθελοντή, ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη υγειονομική υπηρεσία Anvisa.

 Η υπηρεσία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον θάνατο του εθελοντή, επικαλούμενη το απόρρητο των πρωτοκόλλων.

Ρωσία

Ο εμβολιασμός με το (δεύτερο) ρωσικό εμβόλιο EpiVacKorona θα πρέπει να γίνεται με βάση τα μέχρι τώρα αρχικά δεδομένα μια φορά στα τρία χρόνια, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Κρατικού Επιστημονικού Κέντρου ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector  Ρινάτ Μαξιούτοφ.

"Τα πρωταρχικά στοιχεία, που έχουμε στην διάθεση μας την παρούσα στιγμή, μας επιτρέπουν να υπολογίσουμε, ότι το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βάση το σχήμα του εμβολιασμού κατά της  κροτωγενούς εγκεφαλίτιδας" δήλωσε ο Μαξιούτοφ .

Ο Μαξιούτοφ προσέθεσε ότι κατά την διάρκεια των εργαστηριακών ερευνών που έγιναν σε ζώα διαπιστώθηκε ότι η ανοσία στον κορωνοϊό διαρκεί επί έξι μήνες μετά τις πρώτες κλινικές δοκιμές. "Αναφορικά με τις κλινικές δοκιμές σε εθελοντές... παρατηρούμε τους εθελοντές σε διάστημα εννέα μηνών, δηλαδή η έρευνα μας θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2021. Και τότε, όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα,  θα μπορούμε να κατανοήσουμε την διάρκεια της ανοσίας", κατέληξε ο Μαξιούτοφ.  

Ισπανία

Η Ισπανία έγινε η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που καταγράφει περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα νέου κορωνοϊού, από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα  με τα στοιχεία του υπουργείου Υγειάς της χώρας σήμερα, αφού προστέθηκαν στο σύνολο 16.973 νέες μολύνσεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα. 

Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.005.295, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 156, στους 34.366.

Σχετικά Άρθρα