ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε γυναικοκτονίες σε ένα 24ωρο στην Αυστρία

25 Φεβρουαρίου 2024, 16:50

images

Η αστυνομία στη Βιέννη ερευνά τον θάνατο τεσσάρων γυναικών και μιας έφηβης σε ένα «24ωρο φρίκης», σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τρεις γυναίκες μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από άνδρα σε οίκο ανοχής. Ένας ύποπτος συνελήφθη.

Επιπλέον, 51χρονη γυναίκα και η 13χρονη κόρη της βρέθηκαν νεκρές σε διαμέρισμα στην περιοχή Erdberg – περίπου 12 χιλιόμετρα από όπου συνέβη το άλλο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του κοριτσιού θεωρείται ύποπτος για στραγγαλισμό.

Δημοσιεύματα περιέγραψαν την ημέρα ως «Μαύρη Παρασκευή» και ζήτησαν επείγουσα δράση για να σταματήσει η βία κατά των γυναικών.

Τα πτώματα τριών γυναικών βρέθηκαν σε κτίριο στην κεντρική συνοικία Brigittenau.

Ο ύποπτος, τον οποίο η αστυνομία περιέγραψε ως 27χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, βρέθηκε κρυμμένος κοντά στον οίκο ανοχής με ένα μαχαίρι στο χέρι. Το κίνητρο της δολοφονίας είναι προς το παρόν ασαφές.

Η Eva-Maria Holzleitner, επικεφαλής του τμήματος γυναικών του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPO), προέτρεψε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση για το ζήτημα των γυναικοκτονιών στη χώρα.

Η Klaudia Frieben, επικεφαλής της οργάνωσης ομπρέλα Αυστριακό Γυναικείο Δαχτυλίδι (OFR), έγραψε στο X (πρώην Twitter) ότι «αυτή η μέρα θα μείνει στην ιστορία ως Μαύρη Παρασκευή με πέντε νεκρές γυναίκες».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τα ποσοστά γυναικοκτονιών στην Αυστρία, που δημοσιεύθηκαν από το Ινστιτούτο Έρευνας Συγκρούσεων, περίπου 319 γυναίκες δολοφονήθηκαν στη χώρα μεταξύ 2010 και 2020 – κυρίως από άνδρες συντρόφους ή πρώην συντρόφους.

Η κυβέρνηση συνασπισμού έχει δεσμευτεί να πατάξει το ζήτημα – δεσμεύοντας 25 εκατομμύρια ευρώ το 2021 σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία των γυναικών από τη βία.

Πηγή: Euro2day

Σχετικά Άρθρα