ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πειθαρχική έρευνα για γιατρό ΤΑΕΠ ΓΝΛ

07 Μαρτίου 2024, 11:58

images

Πειθαρχική έρευνα για την γιατρό που σύμφωνα με τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, δεν κατέρχεται στην εργασία της στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ξεκίνησε ο ΟΚΥπΥ, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού, Κύπρο Σταυρίδη που μιλούσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

Όπως καταγράφεται στην έκθεση της ΕΥ, η συγκεκριμένος γιατρός όταν είναι σε εφημερία δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις για να κατέλθει στο ΤΑΕΠ.

Όπως καταγράφεται στην έκθεση της ΕΥ, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που εφημέρευε η εν λόγω γιατρός, διαπιστώθηκε ότι 16 ασθενείς οι οποίοι προσήλθαν στο ΤΑΕΠ μετά τις 15:00 παρέμεναν στο ΤΑΕΠ μέχρι τις 8:30 το πρωί.

Σύμφωνα με το Γενικό Ελεγκτή, η κλινική στην οποία ανήκει η ιατρός ανήκει στις κλινικές με ενεργό εφημερία και ως εκ τούτου, οι γιατροί που εφημερεύουν παραμένουν στο νοσοκομείο από τις 15:00 μέχρι τις 7:30 της επόμενης ημέρας.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, « εάν η ιατρός παρέμεινε στο νοσοκομείο τις συγκεκριμένες ημερομηνίες όπως αναμενόταν, θα εξέταζε τους συγκεκριμένους ασθενείς. Περαιτέρω, παρατηρήσαμε ότι η ιατρός αιτήθηκε και αποζημιώθηκε για τις πιο πάνω εφημερίες με τα ποσά των €780 για κάθε εφημερία τις καθημερινές και €1.310 για κάθε εφημερία τις Κυριακές ή αργίες».

Όπως ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ, έχει αρχίσει πειθαρχική έρευνα για το περιστατικό» τονίζοντας ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά τα οποία διερευνώνται».

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα