ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΑΣΥΝΟ: Καλεί σε υπευθυνότητα, συγχαίρει νοσηλευτές

31 Δεκεμβρίου 2021, 13:41

images

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία του νέου έτους, εύχεται στον νοσηλευτικό κλάδο και όλους τους επαγγελματίες υγείας καλή χρονιά, καλή δύναμη και ένα έτος απελευθερωμένο από τα δεσμά του COVID – 19 και των μεταλλάξεων του.

Παράλληλα, η συντεχνία με ανακοίνωση της, καλεί τον κυπριακό λαό να επιδείξει υπευθυνότητα, δύναμη ψυχής και να εγκαταλείψει τις επιπόλαιες πράξεις. «Η δική σας συμπεριφορά, ειδικά τις μέρες των γιορτών, θωρακίζει τα αυτόνομα νοσηλευτήρια, προστατεύει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αποτρέπει την κατάρρευσή τους, σώζει τον δικό σας γονιό, σύζυγο, παιδί ή αδελφό. Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε την ώρα που θα χρειαστείτε βοήθεια, πράγμα που απευχόμαστε», σημειώνεται.

Επίσης, καλεί τον κυπριακό λαό να στηρίξει τα νοσηλευτήρια και τον κλάδο, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας ώστε να απελευθερωθούμε το συντομότερο από τον κορωνοϊό και να πάρουμε τη ζωή μας σύντομα πίσω.

Η ΠΑΣΥΝΟ εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια προς ολόκληρο τον κλάδο για τη δύναμη ψυχής και την πίστη προς το λειτούργημα που τάχθηκε να υπηρετεί και εύχεται μια καλή, υγιή και θετική χρονιά.

«Είμαστε περήφανοι για σας, για τον καθένα και την καθεμιά, γιατί εδώ και δυο σχεδόν χρόνια σηκώνετε το μεγαλύτερο βάρος μιας πανδημίας που δεν ζήσαμε ποτέ άλλοτε και δεν διδαχθήκαμε στις Σχολές Νοσηλευτικής. Είμαστε περήφανοι γιατί όλοι και όλες τιμάτε τον επάγγελμα του νοσηλευτή και της νοσηλεύτριας, του επισκέπτη και της επισκέπτριας υγείας και των μαιών. Όπου κι αν υπηρετείτε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του COVID – 19», αναφέρει η συντεχνία».

Απευθυνόμενη προς όλους, η συντεχνία τονίζει πως «αποχαιρετούμε το 2021, με την ελπίδα και την προσδοκία πως η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη για ολόκληρη την ανθρωπότητα για την οποία σταμάτησε ο χρόνος από τότε που η πανδημία έγινε μέρος της καθημερινότητάς μας. Ο COVID-19 ανατρέπει τα σχέδια για το αύριο, επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη, παίρνει πίσω τις κοινωνίες, λυγίζει τα συστήματα υγείας».

Δυστυχώς για τη συγκυρία, σημειώνει, η πανδημία COVID-19 έρχεται να επιβεβαιώσει τη σημαντικότητα του ρόλου των νοσηλευτών/νοσηλευτριών και των μαιών.

«Οι νοσηλευτές/τριες, οι επισκέπτες/πτριες υγείας και οι μαίες αποτελούν τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη κατηγορία ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα υγείας μιας χώρας, μια δυνατή φωνή, είναι η δύναμη και το “οξυγόνo” τους. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι μας, να το κάνουμε καθημερινό βίωμα», τονίζει η ΠΑΣΥΝΟ».

Σχετικά Άρθρα