ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΑΣΥΚΑΦ: Ανταπόκριση σε 6168 ασθενείς το 2021

23 Ιουνίου 2022, 10:39

images

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) κατά τη διάρκεια του 2021 ανταποκρίθηκε στις ανάγκες 6168 ασθενών και των οικείων τους σε όλη την Κύπρο, ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ Άννα Αχιλλεούδη κατά την 34η Ετήσια Γενική Συνέλευση του οργανισμού.

 H 34η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 όπου παρέστησαν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, χορηγοί, υποστηρικτές και μέλη του συνδέσμου στο κτήριο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΚΑΦ, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και το ανώτερο Σώμα του ΠΑΣΥΚΑΦ ενέκρινε ομόφωνα την Έκθεση Πεπραγμένων, τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και την Έκθεση Ελεγκτών.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια του 2021 οι Επαγγελματίες Υγείας του ΠΑΣΥΚΑΦ ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες 6168  ασθενών και των οικείων τους μέσα από 35162 συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο.

«Οι Υπηρεσίες μας το 2021 συνέχισαν να λειτουργούν, να εξελίσσονται και να στηρίζουν χιλιάδες άτομα με εμπειρία καρκίνου και μέλη των οικογενειών τους. Τα Προγράμματα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης συνέχισαν τη συστηματική διαφώτιση και τη στοχευμένη ενημέρωση του κοινού μέσα από  διαδικτυακές παρουσιάσεις και ενημερωτικές εκστρατείες», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «η Διεύθυνση Έρευνας, Καινοτομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συνέχισε να εργάζεται εντατικά για την ενεργή μας συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σήμερα ο ΠΑΣΥΚΑΦ συμμετέχει ως εταίρος σε 3 ερευνητικά προγράμματα Horizon 2020, στο πρόγραμμα GATEKEEPER, στο πρόγραμμα INCISIVE και στο πρόγραμμα E-CAN. Αυτή την περίοδο υπάρχουν ανοικτές προτάσεις σε Προγράμματα ERASMUS, HORIZON 2020 και HORIZON EUROPE με 14 υπό αξιολόγηση προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού €1,5 εκατ. περίπου».

Αναφορικά με την η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ, η οποία είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση, διεύρυνση και συνεπώς την εξέλιξη των υπηρεσιών και προγραμμάτων του, η κ. Αχιλλεούδη δήλωσε ότι «το 2020 δόθηκε έμφαση στην εισαγωγή νέων ηλεκτρονικών μεθόδων οικονομικής ενίσχυσης, όπως οι ηλεκτρονικές εισφορές μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΣΥΚΑΦ, η Υπηρεσία JCC Smart, το application sKash και η αποστολή μηνύματος στο 7060. Οι μέθοδοι αυτοί εξακολούθησαν να είναι μέρος της στρατηγικής μας και το 2021».

«Παράλληλα ενισχύθηκε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με νέα προϊόντα και πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμός όπως η Εκστρατεία Οικονομικής Ενίσχυσης ‘Μαζί στη ζωή’, ‘Ο καφές με αγάπη’, ‘Τρέχουμε για τη ζωή’ και ‘Βήματα ζωής’», πρόσθεσε.

Σημαντικό επίσης είναι ότι το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο στην πορεία του ΠΑΣΥΚΑΦ καθώς έλαβε χώρα η Προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανέγερση του Κέντρου ΠΑΣΥΚΑΦ.

Όπως υπέδειξε η κ. Αχιλλεούδη, «η απόκτηση του δικού μας κέντρου αποτελεί σταθμό στην πορεία του Συνδέσμου. Είναι ένα όνειρο που μετά από πολλές προσπάθειες, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Η πραγματοποίηση του διαγωνισμού, ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε από τους αρχιτέκτονες του τόπου μας και όχι μόνο, μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και την υλοποίηση του έργου».

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα