ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΑΣΥΔΥ: Δυσαρέσκεια για δηλώσεις Αδάμου Χατζηπαναγή

16 Δεκεμβρίου 2022, 17:12

images

Την έντονη δυσαρέσκεια για τις χθεσινές δηλώσεις του Ιατρικού Διευθυντή και Διευθυντή του Παιδιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δρ Αδάμου Χατζηπαναγή εκφράζει ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, χαρακτηρίζοντας τις ως απαράδεκτες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, «θεωρούμε ότι αυτού του είδους οι αναφορές, που προσβάλλουν τους νοσηλευτές, έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττεται ανεπανόρθωτα το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας και τη διεύθυνση και να προκαλούνται αχρείαστες εντάσεις που λειτουργούν εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων».

Ως εκ τούτου, καλούν τον Υπουργό Υγείας, τη διοίκηση και διεύθυνση του ΟΚΥπΥ, καθώς και τη διεύθυνση της περιφέρειας Λάρνακας ΟΚΥπΥ να παρέμβουν προς αποκατάσταση της τάξης και του κύρους του νοσηλευτικού προσωπικού. 

«Παράλληλα ως Κλάδος μελετούμε τρόπους αντίδρασης και μέτρα για προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού από τέτοιου είδους προσεγγίσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηπαναγή με αφορμή τη στάση εργασίας των νοσηλευτών στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρνακας, κάλεσε «όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα τους νοσηλευτές αντί να κάνουν στάση εργασίας να δουλέψουν, αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει πολύ χρόνο και δεν πιστεύω ότι θα ήθελε κάποιος από μας να μείνει έστω και ένα παιδί αβοήθητο τη στιγμή που χρειάζεται βοήθεια και νοσηλεία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηπαναγή χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και ανήθικη τη στάση εργασίας στην οποία  κατήλθαν οι νοσηλευτές του Παιδιατρικού Τμήματος, έχοντας ως πρόφαση την ασφάλεια των παιδιών».

Σχετικά Άρθρα