ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παροχή στηθόδεσμων και περουκών σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού

04 Μαΐου 2023, 12:39

images

Εκστρατεία για παροχή στηθόδεσμων και περουκών σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού μέσω της αγοράς συγκεκριμένων προϊόντων, πραγματοποιεί από σήμερα η Άλφαμεγα σε συνεργασία με την Diplomat, στηρίζοντας τον Σύνδεσμο Europa Donna Κύπρου.

Η εκστρατεία με σύνθημα «Στηρίζουμε έμπρακτα τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού» ξεκινά από σήμερα 4 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαΐου 2023.

Ειδικότερα, μέσω των υπεραγορών Άλφαμεγα παγκύπρια θα πωλούνται συγκεκριμένα προϊόντα (Always, Pantene, Gilette, Venus, Oral B, Tampax) και θα μαζεύονται από την πώληση του κάθε προϊόντος 40 σεντ τα οποία θα διατεθούν  για την αγορά στηθόδεσμων και περουκών για τις γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού.

Η category team leader της εταιρείας Diplomat, Σοφία Νικολάου, σε σημερινή παρουσίαση, ανέφερε ότι «στην προσπάθεια αυτή, σύμμαχος φυσικά είναι και οι καταναλωτές οι οποίοι στηρίζουν την ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται πως το ‘μαζί’ έχει δύναμη και αποτέλεσμα στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

«Δικός μας στόχος είναι η ενέργεια αυτή να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Ας κάνουμε όλοι μαζί μία κίνηση φροντίδας που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού», σημείωσε.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Europa Donna Κύπρου, Μάριος Χαραλαμπίδης, με τη σειρά του εξέφρασε ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες τόσο στην Diplomat όσο και στην Άλφαμεγα που είναι διαχρονικοί υποστηρικτές του έργου και των δράσεων της Europa Donna Κύπρου.

«Ο δικός μας οργανισμός είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αντιλαμβάνεστε ότι σχεδόν εξολοκλήρου οι πόροι αυτού του οργανισμού προέρχονται από τις πρωτοβουλίες των οργανισμών και τις χορηγίες και τις εισφορές του απλού κόσμου», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι «πέραν του οικονομικού, που έχει τη σημασία γιατί θα οδηγήσει στην ουσιαστική στήριξη των ασθενών μέσω των λεφτών των οποίων θα διατεθούν, είναι και όλη αυτή η κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση του κόσμου που θα συμβάλει σε αυτά που παλεύουμε εμείς καθημερινά, δηλαδή, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την αποτελεσματική θεραπεία της νόσου, την ώθηση των ασθενών για να έχουν μία σωστή ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια και μετά της θεραπείας τους».

Σημείωσε, επίσης, ότι το κοινωνικό πρόσωπο των εταιρειών δεν είναι από μία μεμονωμένη ενέργεια ούτε από μία δράση που οδηγεί σε ένα κατεξοχήν οικονομικό όφελος προς τους οργανισμούς. «Εμείς το βλέπουμε πολύ ευρύτερα, είναι μία δράση που θα συμβάλει 360 μοίρες στη ζωή όχι μόνο των ασθενών αλλά και όλου του πληθυσμού, γιατί μιλούμε για μία ασθένεια η οποία αγγίζει μία στις οκτώ γυναίκες», συμπλήρωσε.

«Από την άλλη, το ενθαρρυντικό μήνυμα είναι ότι αυτός ο καρκίνος εάν προληφθεί είναι σχεδόν εξολοκλήρου ιάσιμος», κατέληξε.

Της Ουρανίας Στυλιανού 



Σχετικά Άρθρα