ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παρέλαβε την έκθεση γεγονότων για ενοικίαση αποθήκης φαρμάκων ο Δαμιανός

08 Απριλίου 2024, 16:09

images

Στα χέρια του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού, βρίσκεται από σήμερα, η έκθεση γεγονότων που αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ενοικίαση της αποθήκης των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, η οποία υπέστη ζημιές το πρωί της 18ης Μαρτίου από θεομηνία, που έπληξε τη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο αρμόδιος Υπουργός έδωσε οδηγίες για την άμεση ετοιμασία έκθεσης γεγονότων ως προς την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ενοικίαση της αποθήκης των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, ζητώντας η έκθεση να περιλαμβάνει και γεγονότα γύρω από τη λειτουργία της αποθήκης για τη χρονική περίοδο από το στάδιο σύναψης της αρχικής σύμβασης το 2003 μέχρι και σήμερα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Δημήτρη Κωνσταντίνου, ανέφερε στο YgeiaWatch ότι η έκθεση γεγονότων έχει παραληφθεί και είναι πολυσέλιδη. 

Διαβεβαίωσε πως ο κ. Δαμιανός θα τη μελετήσει με προσοχή και αναλόγως των όσων καταγράφονται «θα πράξει τα δέοντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορεί προς το παρόν να λεχθεί οτιδήποτε άλλο, τονίζοντας πως όταν μελετηθεί η έκθεση θα υπάρξει τοποθέτηση από πλευράς Υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπ. Υγείας, υπέβαλε αίτημα στο Υπ. Μεταφορών για μεταστέγαση της αποθήκης φαρμάκων ενώ τα επόμενα βήματα, θα καθοριστούν μετά τη λεπτομερή μελέτη της έκθεσης.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί οποιεσδήποτε ελλείψεις σε φάρμακα, με το υπουργείο να διαβεβαιώνει ότι δεν αναμένεται να παρατηρηθεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Όπως είχε τονίσει ο κ. Δαμιανός, το Υπουργείο του «διαθέτει τους μηχανισμούς, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, για τη διασφάλιση της επάρκειας των φαρμάκων».

Σχετικά Άρθρα