ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παραπληγικοί: Υπάρχουν ανάπηρες πολιτικές της βουλής

03 Δεκεμβρίου 2019, 10:47

images

Καταπέλτης  ήταν σήμερα στις αναφορές του ο πρόεδρος της οργάνωσης παραπληγικών Δημήτρης Λαμπριανίδης  κατά των αρμόδιων υπηρεσιών και της βουλής.

Κατήγγειλε ότι αγνοούν επιμελώς, την οργάνωση και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της. και δεν θέλουν να ακούεται η φωνή της στα σώματα λήψης αποφάσεων που αφορούν δικά τους θέματα.

Ο κ. Λαμπριανίδης, ισχυρίστηκε  ότι το υπουργείο εσωτερικών ουδέποτε κάλεσε την οργάνωση για να ακούσει τις απόψεις της  όταν ετέθη θέμα υποβάθμισης προσβασιμότητας των αναπήρων σε κτηριακούς και άλλους χώρους.

Παρατήρησε ότι μία επιτροπή στην απουσία των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι τα μέλη της οργάνωσης παραπληγικών , αποφάσισε να υποβαθμίσει τους κανονισμούς .

Τη σύνθεση αυτής της επιτροπής, είπε, την  είχε αποφασίσει η επιτροπή εσωτερικών  της βουλής.

Κατήγγειλε ότι  χθες συζητήθηκε η κοινωνικής επιχειρηματικότητας  χωρίς να κληθεί η οργάνωση να πει τις απόψεις της.

«Φαίνεται ότι τα άτομα με παραπληγικά προβλήματα θα πρέπει να παραμένουν άνεργα. Εμείς ήδη επιτελούμε ένα τεράστιο έργο  κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα» είπε ο κ.Λαμπριανίδης.

Τόνισε ότι η οργάνωση των παραπληγικών ατόμων δεν χρειάζεται ευαισθησία από τους  αρμόδιους αλλά  υπευθυνότητα και ειδικά από αυτούς που σχεδιάζουν πολιτικές.

Ο κ. Λαμπριανίδης κάκισε και τη στάση της βουλής τονίζοντας ότι «αδιαφορούν ακόμη να απαντούν σε επιστολές μας.»  

Προειδοποίησε ότι αν η βουλή  και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους συνεχίσουν να τους αγνοούν  οι ειρηνικές διαμαρτυρίες ενδεχομένως να μετατραπούν σε κάτι άλλο»

Ο κ. Λαμπριανίδης ο οποίος μιλούσε στο κρατικό ραδιόφωνο υπενθύμισε ότι η βουλή προχώρησε στην ψήφιση νόμου ο οποίος  προνοεί τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες  και των αντιπροσωπευτικών τους οργανώσεων  στις επιτροπές και εκεί που σχεδιάζονται πολιτικές για άτομα με αναπηρίες.

Υπέδειξε ότι εκεί και όπου συζητούνται θέματα που αφορούν άτομα με αναπηρίες να καλείται η οργάνωση τους για να εκφράσει απόψεις  και παρατηρήσεις.

«Υπάρχει  έλλειμμα δημοκρατίας και ανάπηρες πολιτικές που παράγονται από τη βουλής μας, οι οποίες δεν εξυπηρετούν  τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και την ευημερία που πρέπει να έχουν  τα μέλη μας» τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου παραπληγικών.

Σχετικά Άρθρα