ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παραμένει το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων ζώων

04 Απριλίου 2023, 11:21

images

Το πρόβλημα της κακοποίησης και της εγκατάλειψης ζώων, τονίζει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου.

Το Κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει για ακόμη μια χρονιά όλα εκείνα τα αδέσποτα ζώα που ζουν κάτω από σκληρές συνθήκες στους δρόμους, πεινασμένα, διψασμένα, που υποφέρουν από το κρύο ή την αφόρητη ζέστη, αρρωσταίνουν, πέφτουν θύματα τροχαίων και πεθαίνουν πολύ συχνά αβοήθητα.

Όπως αναφέρει, το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων τα τελευταία χρόνια παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αφού δυστυχώς πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους.

Σημειώνεται ότι οι υπολογισμοί των φιλοζωικών οργανώσεων αναφέρονται σε εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα ζώα, στοιχείο που αποδεικνύει την έλλειψη ενημέρωσης και υπευθυνότητας πολλών Κυπρίων.

«Εν έτει 2023 πρέπει να κατανοήσει ο καθένας από εμάς ότι πρέπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε τα ζώα. Δυστυχώς, σχεδόν καθημερινά ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών λαμβάνουμε καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης ή εγκατάλειψης ζώων», υπογραμμίζει.

Ως εκ τούτου, το Κίνημα Οικολόγων καλεί τον κόσμο που θέλει να υιοθετήσει ένα ζώο να μην αγοράζει, αλλά να απευθύνεται σε καταφύγια τα οποία είναι γεμάτα από εγκαταλειμμένα ζώα, για να συμβάλει στην απάμβλυνση του προβλήματος των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων ζώων στον τόπο μας.

Θέμα κουλτούρας η συμπεριφορά στα ζώα

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, σε ανακοίνωση σημειώνει ότι η πολιτεία πρέπει επιτέλους να εγκύψει σοβαρά στο θέμα των εγκαταλελειμμένων ζώων.

Όπως αναφέρει, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εγκαταλελειμμένων Ζώων στόχο έχει να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων ζώων και που τελικά υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

«Δυστυχώς το σόφισμα του Μ. Γκάντι δεν έπιασε τόπο στην χώρα μας, δηλαδή ότι ‘τον πολιτισμό και την ηθική πρόοδο ενός λαού αναγνωρίζεται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα του’», υποδεικνύει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Σημειώνει ακόμη ότι υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα και λίγα σπίτια να τα φιλοξενήσουν ή να τα υιοθετήσουν, με τα καταφύγια να είναι ήδη πλήρη, και οι εθελοντές και διασώστες να έχουν εξαντληθεί οικονομικά.

Ο.Σ.


Σχετικά Άρθρα