ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παραμένει επιβλαβής ο COVID-19 παρά τον τερματισμό έκτακτης ανάγκης

06 Μαΐου 2023, 10:42

images

Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τερμάτισε το καθεστώς παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την COVID-19, ο ιός παραμένει επιβλαβής, και η Κίνα θα συνεχίσει να τον παρακολουθεί, ενώ αυξάνει τους εμβολιασμούς μεταξύ των ομάδων υψηλού κινδύνου, δήλωσε σήμερα κορυφαίος αξιωματούχος των κινεζικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο ΠΟΥ ήρε χθες το ύψιστο επίπεδο συναγερμού για την COVID-19, τρία και πλέον χρόνια μετά την κήρυξή του, λέγοντας ότι οι χώρες θα πρέπει να τώρα να διαχειρίζονται τον ιό παράλληλα με άλλες μολυσματικές ασθένειες.

Ο τερματισμός του καθεστώτος συναγερμού δεν σημαίνει ότι η COVID-19 θα εξαφανιστεί, αλλά ο αντίκτυπός της μπορεί τώρα να τεθεί αποτελεσματικά υπό έλεγχο, δήλωσε ο Λιανγκ Γουανιάν, επικεφαλής της ομάδας Κινέζων ειδικών για την αντιμετώπιση της COVID-19 υπό την εθνική Επιτροπή Υγείας, σε συνέντευξη που έδωσε στο κρατικό δίκτυο CCTV και που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η Κίνα θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, να αυξάνει τους εμβολιασμούς στις ευπαθείς ομάδες και να προσπαθεί να βελτιώσει τις δυνατότητες θεραπείας της COVID, δήλωσε ο Λιανγκ.  

Σχετικά Άρθρα