ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παγκύπρια 3ώρη στάσης εργασίας στα ΤΑΕΠ

04 Ιουλίου 2022, 14:40

images

Σε τρίωρη στάση εργασίας, κατέρχονται  αύριο Τρίτη, από τις 09:00 μέχρι τις 12:00, τα Τμήματα Επειγόντων  Περιστατικών και Ατυχημάτων (ΤΑΕΠ) παγκύπρια, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.).

«Πολλάκις  έχουμε αναφερθεί στα διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τα ΤΑΕΠ σε  όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια με κυριότερο τη σοβαρή υποστελέχωση των  τελευταίων μηνών. Είναι πλέον αδύνατη η ασφαλής λειτουργία των τμημάτων  των ΤΑΕΠ με την υφιστάμενη υποστελέχωση και τον επιπλέον φόρτο εργασίας  που έχουν οι Ιατροί των τμημάτων με την διεκπεραίωση του φόρτου εργασίας  βραχείας νοσηλείας θετικών ασθενών στη νόσο covid-19», προσθέτει.

Αναφέρει,  επίσης, ότι οι Ιατροί των ΤΑΕΠ αναγκάζονται να εργάζονται πλέον του  ωραρίου εργασίας τους χωρίς μιας μέρας ξεκούρασης και στις πλείστες των  περιπτώσεων 12 με 18 ώρες ημερησίως.

Σημειώνει  ότι κατά τη τρίωρη στάση εργασίας στα ΤΑΕΠ των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων  θα εξυπηρετούνται ασθενείς ανάλογα με τη βαρύτητα της νόσου κατηγορίας 1  και 2.

«Επιτέλους ας αναληφθούν και αποδοθούν ευθύνες εκεί που αρμόζουν», καταλήγει η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., στην ανακοίνωση της.


Σχετικά Άρθρα