ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Π. Κανάρη: Ο κόσμος Π. Χρυσοχούς πρέπει να έχει ισότιμη περίθαλψη

08 September 2023, 14:38

images

O κόσμος του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς πρέπει να έχει ισότιμη περίθαλψη άσχετα με την απόσταση, όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Κύπρου που συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στο Γενικό Σύστημα Υγείας, ανέφερε την Παρασκευή η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνάντησής της με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή και τους κοινοτάρχες Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας ανέφερε πως το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς πρέπει να αναβαθμιστεί γιατί οι κάτοικοι βρίσκονται σε μακρινές περιοχές και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα Νοσοκομεία.

Αρχίζουμε είπε η κ. Κανάρη και με την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς και της ευρύτερης περιοχής έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι να έχουν αυτή την περίθαλψη που τους αξίζει.

Ερωτηθείσα για τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς η Υπουργός Υγείας είπε πως χρειάζονται Παθολόγο, προσθέτοντας πως έχει λάβει υπόσχεση από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για στελέχωση.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στις πρόσφατες υπηρεσίες που χρειάζεται το Νοσοκομείο Π. Χρυσοχούς στα θέματα ασθενοφόρων. Αυτή η υπηρεσία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί και πριν την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο γιατί χρειάζονταν ενίσχυση ασθενοφόρων, συμπλήρωσε.

Η Υπουργός Υγείας σημείωσε πως στη σύσκεψη της Π. Χρυσοχούς ήταν παρόντες ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Διεύθυνσης Λεμεσού – Πάφου Χρίστος Νικολάου, ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Λεμεσού - Πάφου Χρίστος Νικολάου καθώς και εκπρόσωπος του ΟΑΥ με σκοπό να προωθηθεί από πλευρά τους ένα σχέδιο δράσης για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.

Αυτό το σχέδιο θα πρέπει να προωθηθεί από πλευράς τους ώστε να δουν πως με γρήγορους ρυθμούς αντιμετωπίζονται οι ανάγκες και  του Νοσοκομείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ανέφερε.

Καταλήγοντας η Υπουργός Υγείας σημείωσε πως στόχος τους είναι να έχουν μια γόνιμη αναφορά στα θέματα της υγείας και της περίθαλψης αυτών των κατοίκων της περιοχής που στο σύνολο τους είναι πέραν των 30.000 κατοίκων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως στόχος της Τοπικής Αρχής είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, τα οποία δημιουργούν δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς. 

Κάποια πράγματα πρόσθεσε, έχουν γίνει, όμως κάποια παραμένουν άλυτα «και ελπίζω σήμερα θα επιλυθούν». Ο κ. Παπαχριστοφή ακολούθως αναφέρθηκε και στις ειδικότητες των ιατρών που δεν υπάρχουν στην περιοχή αλλά και στην ενίσχυση της υπηρεσίας ασθενοφόρων που αποτελεί, όπως είπε, αναγκαιότητα.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως το Κέντρο Υγείας Πύργου Τηλλυρίας αντιμετωπίζει προβλήματα στην στελέχωση και στο θέμα των επισκέψεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγου, παιδίατρου και γυναικολόγου.

Σχετικά Άρθρα