ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θύελλα αντιδράσεων για τις αμβλώσεις - Αναβολή συνεδρίας

19 Οκτωβρίου 2023, 18:10

images

Μετά από έντονες αντιδράσεις βουλευτών, η συνεδρία της Αd Hoc επιτροπής για το δημογραφικό που ήταν ορισμένη για την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε.

Θέμα συζήτησης στη συνεδρία, θα ήταν τα στατιστικά στοιχεία για τις αμβλώσεις από την ημέρα αποποινικοποίησης τους και ο συσχετισμός με το δημογραφικό πρόβλημα.

Η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε ανάρτησή της στο Χ  (πρώην Twitter), αναφέρει «Εγγραφέν θέμα από άντρες συναδέλφους στην επιτροπή για το Δημογραφικό !Αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική συζήτησης αυτού και που αποβλέπει ! Έλεος».

Σε δική της ανάρτηση η βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου αναφέρει ότι «θα σταθούμε απέναντι σε στοχοποίηση και υπόσκαψη των δικαιωμάτων των γυναικών που κερδίσαμε με αγώνες. Όλες κατά της Ακροδεξιάς ατζέντας».

«Οι αμβλώσεις είναι νόμιμες στην Κύπρο από το 1974. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία που να μπορούν να παρουσιαστούν, γιατί αρνείται η κυπριακή πολιτεία να διατηρεί αυτά τα στοιχεία…», τόνισε στη δική του ανάρτηση, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης στην ανάρτηση του διευκρίνισε ότι, «μετά από παρέμβαση μου προς την Γενική Διευθύντρια της Βουλής, η ΠτΒ αποφάσισε αρμοδίως την αφαίρεση του συγκεκριμένου θέματος από την ατζέντα της Ad Hoc Επ. Δημογραφικού».

To θέμα εγγράφηκε στην επιτροπή ως αυτεπάγγελτο από τους βουλευτές Λίνο Παπαγιάννη, Παύλο Μυλωνά, Ζαχαρία Κουλία και Αλέκο Τρυφωνίδη.

 

Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα