ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όχι σε επισκέψεις σε κόκκινες ζώνες στην Ιταλία

23 Φεβρουαρίου 2021, 09:00

images

Nέες αποφάσεις για περιοχές που χαρακτηρίζονται κόκκινες ζώνες έλαβε η Κυβέρνηση στην Ιταλία. Στη Γερμανία Υπουργός ζητά περισσότερες ελευθερίες για όσους έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου, αποφάσισε ότι στο εξής στις περιοχές που μετατρέπονται σε "κόκκινη ζώνη" θα απαγορεύονται οι επισκέψεις σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα. Επιβεβαιώνεται, επίσης, η παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης από τη μια περιφέρεια στην άλλη μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, οι επόμενες κινήσεις της νέας ιταλικής κυβέρνησης θα στοχεύσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας οικονομικής στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, αλλά και της προμήθειας εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ο νέος Ιταλός Πρωθυπουργός θα πρέπει επίσης να καταφέρει να συγκεράσει τις θέσεις του αριστερού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα - ο οποίος ζητά τη συνέχιση εφαρμογής αυστηρών προληπτικών μέτρων- και της Λέγκα, που επιθυμεί την επαναλειτουργία όσο γίνεται περισσότερων επιχειρήσεων.

Περισσότερες ελευθερίες για άτομα που έχουν εμβολιαστεί στη Γερμανία αναμένει να δοθούν η Υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD), εφόσον, όπως επισημαίνει, αποδειχθεί ότι οι εμβολιασμένοι δεν είναι μολυσματικοί.

"Μπορώ να φανταστώ ότι ξενοδόχοι και εστιάτορες θα πουν ότι η πρόσβαση είναι δυνατή για όσους έχουν εμβολιαστεί", δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ στους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και ntv.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε ό,τι αφορά την μετάδοση του κορωνοϊού μετά τον εμβολιασμό.

"Αν γνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός σημαίνει πραγματικά ότι το άτομο δεν είναι πλέον μολυσματικό, τότε δεν υπάρχει πλέον λόγος περιορισμού των βασικών ελευθεριών τους", τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε ότι παράλληλα θα πρέπει να δοθούν ανάλογα δικαιώματα και σε άτομα που θα επιδεικνύουν αρνητικό "γρήγορο" τεστ.

Σχετικά Άρθρα