ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία για επανεκκίνηση της καρδιάς

14 Οκτωβρίου 2022, 16:19

images

Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής και την επανεκκίνηση της καρδιάς, όπως αναφέρουν ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και η Επιθεώρηση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η όλη εκστρατεία ενημέρωσης ολοκληρώθηκε με  επιτυχία και η συμμετοχή των μαθητών/τριών βοήθησε σημαντικά στο να εκπαιδευτούν από ειδικούς εκπαιδευτές σε μεθόδους και τεχνικές για την αντιμετώπιση της προσπάθειας για την επανεκκίνηση της καρδιάς.

Η ενημέρωση στις σχολικές μονάδες περιελάβανε ενημέρωση και εκπαίδευση στη βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Επιπρόσθετα, παραχωρήθηκε μια διδακτική περίοδος σε λειτουργούς των Υπηρεσιών Υγείας, σε συνεργασία με το Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, για μαζική εκπαίδευση των μαθητών/τριών της Γ΄ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας Μακάριος Γ΄, σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στη βασική τεχνική ΚΑΡΠΑ και στη χρήση Αυτοματοποιημένου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Συγκεκριμένα, ομάδα 25 μαθητών/τριών αλλά και καθηγητών/τριών εκπαιδεύτηκαν από λειτουργούς των Υπηρεσιών Υγείας και του Κυπριακού Συμβουλίου Αναζωογόνησης στη βασική ΚΑΡΠΑ και στη χρήση ΑΕΑ και στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι εφάρμοσαν με επιτυχία  την βασική ΚΑΡΠΑ και την χρήση ΑΕΑ σε εκπαιδευτικά προπλάσματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαθητές/τριες έδειξαν μεγάλο βαθμό ευαισθητοποίησης και υπευθυνότητας καθ’ όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης, κάτι που καταδεικνύει πως τέτοιου είδους δράσεις φαίνεται να προάγουν την ενσυναίσθηση και την ευαισθητοποίηση σε τόσο σημαντικά θέματα που προασπίζουν το αγαθό της ζωής.

Σχετικά Άρθρα