ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ολλανδία: Δεν θα επιτρέπει πλέον τις διεθνείς υιοθεσίες

22 Μαΐου 2024, 05:47

images

Η Ολλανδία δεν θα επιτρέπει πλέον στους πολίτες της να υιοθετούν παιδιά από ξένες χώρες, δήλωσε την Τρίτη υπουργός της ολλανδικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Νομικής Προστασίας, Franc Weerwind, πρόσθεσε ότι οι διακρατικές διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει θα συνεχιστούν προς το παρόν.

Ολλανδοί γονείς υιοθέτησαν περίπου 40.000 παιδιά από 80 χώρες τον προηγούμενο μισό αιώνα. Η πρακτική έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, με μόλις 145 παιδιά να υιοθετούνται το 2019, και 70 το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς της ανεξάρτητης δεξαμενής σκέψης του Ολλανδικού Ινστιτούτου Νεότητας.

Μεταξύ Φεβρουαρίου 2021 και Νοεμβρίου 2022, η ολλανδική κυβέρνηση είχε ήδη εφαρμόσει ένα πάγωμα σχεδόν δύο ετών στις διακρατικές υιοθεσίες.

Οι ολλανδικές πολιτικές υιοθεσίας μπήκαν στο μικροσκόπιο αφού αυξανόμενος αριθμός ενηλίκων που είχαν υιοθετηθεί ως παιδιά άρχισαν να ερευνούν τις ρίζες τους και συχνά διαπίστωναν ότι τα έγγραφα γέννησής τους ήταν πλαστά ή είχαν χαθεί ή ότι η υιοθεσία τους ήταν παράνομη.

Σχετικά Άρθρα