ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ολιστική Διαχείριση Νερού στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας

31 Μαΐου 2023, 10:30

images

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος την Πέμπτη, 1η Ιουνίου και ώρα 10.30 π.μ., στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΚΠΕΕ) Αθαλάσσας, θα εξαγγελθεί η έναρξη του έργου «Ολιστική Διαχείριση του Νερού στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μία κοινή Πρωτοβουλία του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Τμήματος Δασών, που θα οδηγήσει στην εγκατάσταση ενός μόνιμου συστήματος άρδευσης για την παροχή νερού στα δέντρα του πάρκου. Η δράση αυτή στοχεύει στο να αναδείξει το Εθνικό Δασικό Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας ως ένα πάρκο πρότυπο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του νερού.

Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και ο Επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας και Ταυτότητας της Ελληνικής Τράπεζας κ. Γιώργος Σκλάβος.

 Το έργο χρηματοδοτείται με ποσό €30 χιλ. από την πρωτοβουλία Priceless Planet Coalition της Mastercard σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα για την αποκατάσταση των δασών του πλανήτη και της Κύπρου. Το ποσό δόθηκε στον Φιλοδασικό Σύνδεσμο για τον σκοπό αυτό.



Σχετικά Άρθρα