ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θλίψη από όλους για Ζέτα Αιμιλιανίδου

07 Ιουνίου 2022, 12:40

images

Μεγάλη  θλίψη στον πολιτικό κόσμο, έφεραν τα νέα του θανάτου της Υπουργού  Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου. Πολιτικά κόμματα και οργανώσεις εκφράζουν τα  ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια της κ. Αιμιλιανίδου προς  την οικογένεια της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης  μετέφερε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της «φίλης, Υπουργού και  συνεργάτιδας» του στην οικογένεια της κ. Αιμιλιανίδου.

Σε ό,τι  αφορά τα περαιτέρω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να αναστείλει  όλες τις δημόσιες δραστηριότητες του μέχρι και την ημέρα της κηδείας.

Στην  αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά  με τις τιμές που θα αποδώσει το κράτος στην εκλιπούσα.

Ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες οι σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο  Προεδρικό Μέγαρο και  στα Υπουργεία να κυματίζουν από σήμερα μεσίστιες.

Όλα όσα αφορούν την κηδεία της Υπουργού και τις σχετικές διευθετήσεις, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Ειλικρινή  συλλυπητήρια εκφράζει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα  Δημητρίου για τον αδόκητο θάνατο της Υπουργού. Σε γραπτή της δήλωση  αναφέρει ότι υπήρξε πολύτιμη συνεργάτιδα του νομοθετικού σώματος και  άξια κυβερνητική αξιωματούχος.

Η Ζέτα ήταν η Υπουργός του κόσμου, η  αγάπη του την τροφοδοτούσε με δύναμη να συνεχίζει και να βρίσκει  τρόπους και λύσεις και έβαλε τον πήχη ψηλά για όλους αναφέρει σε  ανακοίνωση η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση.

Ο  ΔΗΣΥ, θρηνεί την «απώλεια μιας φίλης, συναγωνίστριας της παράταξης που  άφησε το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου», αναφέρει η ανακοίνωση  του κόμματος. «Ο χαρακτήρας και το έργο της, θ’ αποτελούν για πάντα  παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».

Οι σημαίες στο κτίριο του ΔΗΣΥ θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι την κηδεία, ενώ αναβάλλονται όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις.

«Αποχαιρετούμε μια καλή φίλη, μια συναγωνίστρια που κέρδισε το σεβασμό όλων», αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Tη  βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο της Ζέτας Αιμιλιανίδου, «μιας γυναίκας  που υπηρέτησε τον τόπο με εντιμότητα, αφοσίωση και ήθος» εξέφρασε με  ανάρτησή του στο Twitter το ΑΚΕΛ, συμπληρώνοντας πως ο χαμός της  αποτελεί απώλεια για τον πολιτικό κόσμο και τη δημόσια ζωή της Κύπρου.

Οδύνη  και βαθύτατη θλίψη εκφράζει και το ΔΗΚΟ, για το θάνατο της Υπουργού.  «Υπηρέτησε το δημόσιο βίο και τη χώρα μας με αξιοπρέπεια, ακεραιότητα,  ήθος, κοινωνική ευαισθησία και αφοσίωση», αναφέρει η ανακοίνωση του  κόμματος.

Μερικά από τα επιτεύγματα που κατόρθωσε η Υπουργός μέσα  από προτάσεις της ΕΔΕΚ, ήταν η κατώτατη σύνταξη, η επέκταση της άδειας  μητρότητας, κ.ά, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος. «Ξεχώριζε για την  εργατικότητα, την οξυδέρκεια και την φιλευσπλαχνία της», αναφέρεται.

«Τεράστιο  κενό αφήνει πίσω της», αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολογών –  Συνεργασίας Πολιτών, «ένας άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια και με ισχυρή  γυναικεία προσωπικότητα».

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΑ - Συνεργασία, Μάριος  Καρογιάν και το κόμμα του, αποχαιρετούν την κ. Αιμιλιανίδου λέγοντας  ότι υπηρέτησε με επάρκεια, ικανότητα, διορατικότητα και με ήθος την  Κύπρο και τον λαό της.

Όλη η Κύπρος σήμερα θρηνεί για τον θάνατο  της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου,  αναφέρει το ΕΛΑΜ, εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια  της.

Το ΚΕΒΕ εκφράζει έντονη θλίψη για τον πρόωρο θάνατο της  Υπουργού, χαρακτηρίζοντας το έργο της ως πολυσήμαντο και πολυδιάστατο με  πολλές συνεργασίες και αλλαγές σε εργασιακά θέσμια της χώρας σε  συνεργασία με τη ΚΕΒΕ.

«Ένας στυλοβάτης της εργασιακής ειρήνης,   των ευάλωτων ομάδων και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν είναι πιά μαζί  μας» σημειώνει ο Ανδρέας Μάτσας ΓΓ της ΣΕΚ, αναφερόμενος στην απώλεια  της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Επεσήμανε ότι το καλύτερο μνημόσυνο που θα  μπορούσαν οι κοινωνικοί εταίροι να κάνουν για την Ζέτα, είναι να  ολοκληρωθεί ο διάλογος για τον κατώτατο μισθό. 

«Λίγες ώρες ακόμα  χρειαζόταν για να αφήσει την σφραγίδα της σε μία ακόμη σημαντική  μεταρρύθμιση του τόπου μας»  παρατήρησε ο ΓΓ της ΣΕΚ.

«Υπηρέτησε  με απερίγραπτη εντιμότητα και ήθος», αναφέρει η ΟΕΒ, εκφράζοντας  συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη και βαθύτατη θλίψη για την Ζέτα  Αιμιλιανίδου. Τεράστιο το κενό που αφήνει και η Κύπρος την αποχαιρετά με  ευγνωμοσύνη, λέει η ανακοίνωση.

Σύσσωμη η ξενοδοχειακή βιομηχανία  εκφράζει τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια της Ζέτα Αιμιλιανίδου  για τον αδόκητο θάνατο της, αναφέρει ανακοίνωση της ΠΑΣΥΞΕ. «Στήριξε την  βιομηχανία και τους εργαζόμενους σε βαθμό που δεν χάθηκε ούτε μια θέση  εργασίας», λέει η ανακοίνωση.

Σημαντική συνεργάτης για την ΠΕΟ η  Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναφέρει ανακοίνωση της ομοσπονδίας εκφράζοντας τα  ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους της. «Πάντοτε με σεβασμό και  προσοχή προς τις εισηγήσεις της ΠΕΟ», λέει η ανακοίνωση.

ΕΤΥΚ,  ΔΕΟΚ και ΣΤΕΚ, αποχαιρετούν μια υπουργό που κέρδισε τον σεβασμό και  εκτίμηση όλων, εκφράζοντας βαθύτατη θλίψη για τον πρόωρο θάνατο της.  Μεγάλη απώλεια για το σύνολο της κοινωνίας και του τόπου μας, λέει η  ΕΥΚ.

Η ΟΣΙΚΑ, αποχαιρετά την Υπουργό με βαθύτατη θλίψη. «Μια  προσωπικότητα με πολλές γνώσεις, που πρόσφερε πολλά», αναφέρει η  ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Η ΑΛΚ, εκφράζουν βαθύτατη θλίψη για το χαμό της Υπουργού, ενώ η  διάσκεψη τύπου για το λιμάνι Λατσιού αναβάλλεται.

Ο  Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, αποχαιρετά την κ. Αιμιλιανίδου  αναφέροντας πως ήταν άνθρωπος της ουσίας και εξαιρετικά αποτελεσματική.  Εισηγήθηκε ακόμη, το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου να  πάρει το όνομα της Υπουργού, αφού ολοκληρώνεται με την δική της συμβολή.

Ο  ΟΣΙΚΑ, εκφράζει βαθύ συγκλονισμό για το θάνατο της Υπουργού,  αναφέροντας πως πάντα προσπαθούσε να δώσει λύσεις στα προβλήματα των  κέντρων αναψυχής.

Η ΕΔΟΝ με θλίψη αποχαιρετά την Υπουργό.  «Υπηρέτησε με πάθος και σοβαρότητα το πόστο της και την πολιτική της  θεώρηση πραγμάτων, αναφέρει ανακοίνωσε της οργάνωσης.

Ο ΠΙΣ  αναφέρεται σε δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει πίσω της η Ζέτα  Αιμιλιανίδου. «Ξεχώριζε για το ήθος, την έντονη κοινωνική της ευαισθησία  και την αποτελεσματικότητα της», λέει η ανακοίνωση του ιατρικού κόσμου.

Μ.Κ.

Σχετικά Άρθρα