ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: Τροχοδρομείται το μεγαλύτερο έργο πληροφορικής της Κυπριακής Δημοκρατίας

29 September 2022, 19:43

images

Μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Υγεία, τροχοδρομείται ύστερα από συνάντηση που έγινε την Πέμπτη, παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Κόκκινου, ανακοίνωσε ο ΟΚΥπΥ.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση, καθορίστηκε ο οδικός χάρτης για τις φάσεις του έργου μέχρι και την πλήρη εφαρμογή του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υγείας για όλα τα νοσηλευτήρια και Διευθύνσεις του ΟΚΥπΥ, που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε δύο περίπου χρόνια.

Το έργο, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα €46 εκ. περιλαμβάνει τον λειτουργικό, επιχειρησιακό και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό όλων των Διευθύνσεων και νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, καθώς και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Με την εφαρμογή του Συστήματος, ο Οργανισμός θα μπορεί να προσφέρει άμεση και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση στους πολίτες.  Τα στοιχεία του ασθενή θα βρίσκονται σε ένα ενιαίο ψηφιοποιημένο φάκελο, προσφέροντας τη δυνατότητα αμεσότερης πρόσβασης στους χρήστες, αλλά και καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα