ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: Τηρούνται οι δεσμεύσεις

24 Μαρτίου 2023, 16:49

images

Τηρεί τις δεσμεύσεις του αναφέρει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), καθώς έχει προχωρήσει στις προκηρύξεις θέσεων γιατρών για το Τμήμα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και στη στελέχωση του του Κέντρου Υγείας Αθηένου.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, για το Τμήμα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Αμμοχώστου μετακινήθηκε γιατρός άμεσα ως αντικατάσταση από την Λευκωσία για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κατά την απουσία της γιατρού που στελεχώνει τη μονάδα.

Επίσης, ο ΟΚΥπΥ έχει προκηρύξει θέση για επιπλέον νεφρολόγο στην Αμμόχωστο 21 φορές τα τελευταία 3 χρόνια και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά θα συνεχίσει τις προσπάθειες έτσι ώστε κανένας ασθενής να μην μένει χωρίς περίθαλψη.

Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Αθηένου, ο ΟΚΥπΥ, έχει προχωρήσει στη στελέχωση του σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας στελεχώνεται με δύο Προσωπικούς Ιατρούς, οι οποίοι επισκέπτονται το Κέντρο.

Ο ένας Π.Ι. επισκέπτεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και κάθε δεύτερη Παρασκευή, και ο δεύτερος Π.Ι. επισκέπτεται το Κέντρο κάθε Πέμπτη. Στο Κέντρο λειτουργεί και το οδοντιατρείο και κάθε Δευτέρα υπάρχει και δερματολόγος.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι το Κέντρο είχε στελεχωθεί και με παιδίατρο, που όπως φάνηκε η παρουσία του δεν ήταν απαραίτητη, καθώς είχε πολύ χαμηλό αριθμό ασθενών.

Ο ΟΚΥπΥ ενημερώνει ότι το Κέντρο είναι επαρκώς εξοπλισμένο για την κάλυψη των αναγκών, τόσο των Προσωπικών Ιατρών όσο και των Ιατρών Ειδικοτήτων που το στελεχώνουν.



Σχετικά Άρθρα