ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: Στο πλευρό οργανώσεων και γονέων για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

16 Φεβρουαρίου 2024, 19:09

images

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, συμπορεύεται με όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους γονείς για την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ο ΟΚΥπΥ, επ΄ ευκαιρία των διαφόρων εκδηλώσεων που γίνονται για τον καρκίνο και ειδικά για τον καρκίνο στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η Παιδοογκολογική Κλινική, η οποία είναι η μοναδική στην Κύπρο, στεγάζεται στο Μακάριο Νοσοκομείο, όπου τα τελευταία χρόνια έτυχε ανακαίνισης και δημιουργήθηκε ξεχωριστός χώρος για ημερήσια φροντίδα υγείας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη.

Συμπληρώνεται ότι η συγκεκριμένη Κλινική στελεχώνεται με τέσσερις έμπειρους ιατρούς και αριθμό Νοσηλευτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ολιστικά και βάση διεθνών πρωτοκόλλων, τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα. Το ιατρικό έργο της Κλινικής είναι εξαιρετικό και τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Επιπρόσθετα, η Παιδοογκολογική Κλινική, υποστηρίζεται από την Διασυνδετική Παιδοψυχιατρική της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ΟΚΥπΥ με δύο Παιδοψυχολόγους, ένα Παιδοψυχίατρο, ένα εργοθεραπευτή και δύο Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας, προσφέροντας υπηρεσίες, τόσο στα παιδιά, όσο και στις οικογένειες τους.

Πέραν των πιο πάνω, ο Οργανισμός σημειώνει ότι προτίθεται να προσλάβει και Κοινωνικούς Λειτουργούς στο σύντομο μέλλον, οι οποίοι θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τα παιδιά, τα οποία είναι το μέλλον του τόπου μας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτική φροντίδα υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα