ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: Θεραπευτικός, όχι σωφρονιστικός ο ρόλος Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας

10 Ιανουαρίου 2023, 20:13

images

Η ευθύνη αποτροπής τυχόν απόδρασης υποδίκων ή καταδίκων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, αναφέρει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με αφορμή την πρόσφατη απόδραση υπόδικου από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

«Το Νοσοκομείο Αθαλάσσας είναι χώρος εσωτερικής νοσηλείας σε όσους κρίνεται ότι χρήζουν της συγκεκριμένης υπηρεσίας και το προσωπικό του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναλάβει καθήκοντα φρούρησης κρατούμενων», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΟΚΥπΥ, προσθέτοντας ότι «ο ρόλος της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας είναι αποκλειστικά και μόνο θεραπευτικός, όχι σωφρονιστικός».

Αναφέρει επίσης πως ο ρόλος των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού του Νοσοκομείου Αθαλάσσας είναι να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους νοσηλευόμενους του.

Επιπλέον, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει πως «στο πρωτόκολλο που συντάχθηκε το 2016 – και αφορά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις- υπάρχουν αναφορές στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας του ατόμου ως προς το να παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά προς άλλα άτομα αλλά όχι ως προς την ικανότητα ή την πρόθεσή του για απόδραση».

Σχετικά Άρθρα