ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: Μείωση στο 45% οι νοσηλείες στα δημόσια νοσηλευτήρια

14 Μαΐου 2021, 12:56

images

Μείωση στο 45% παρουσιάζει ο αριθμός των νοσηλευομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια, αφού από 300 οι ασθενείς με κορωνοϊό, μειώθηκαν σε 167, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου, ο οποίος σημείωσε πως οι νοσηλείες εξαρτώνται από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και εξέφρασε την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες θα σημειωθεί περαιτέρω μείωση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως αυτό δεν τους επιτρέπει τον εφησυχασμό, βρίσκονται ως ΟΚΥπΥ σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα, ώστε εκεί και όπου αν απαιτηθεί να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως η κατάσταση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ όσον αφορά το COVID- 19 είναι σαφώς βελτιωμένη, νοσηλεύεται ένας μεγάλος αριθμός αλλά βλέπουμε, όπως είπε, ότι μέρα με την μέρα ο αριθμός αυτός μειώνεται και εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, συνέχισε, εξακολουθεί να έχει έναν μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων, αναφέροντας ενδεικτικά ότι χθες υπήρχαν 34 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκ των οποίων οι 32 ήταν διασωληνομένοι.

Όσον αφορά το ΓΝ Πάφου ο αριθμός των νοσηλευόμενων μειώθηκε στους 11 ασθενείς, η υποδομή θα διατηρηθεί στο παρόν στάδιο, ενώ θα συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών στο χώρο, που λειτουργεί σήμερα παρακολουθώντας τις εξελίξεις, όπως είπε.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως μετά την άρση του διατάγματος για τα ψυχρά περιστατικά και της αναβολής των ψυχρών περιστατικών όλα τα Νοσοκομεία συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου έχουν αρχίσει τη δραστηριοποίηση τους όσον αφορά την προσφορά υπηρεσιών υγείας και στους άλλους ασθενείς.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς, είπε πως η προσπάθεια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας επικεντρώνεται στο να καταγραφούν και εκείνοι οι επαγγελματίες υγείας που από μόνοι τους έχουν εμβολιαστεί, κλείνοντας ραντεβού μέσω της πύλης εμβολιασμού. Στόχος μας συνέχισε, είναι να έχουμε μια σαφή ένδειξη πιο είναι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του προσωπικού.

Σχετικά Άρθρα