ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: Κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς την απαιτούμενη περίθαλψη

01 Φεβρουαρίου 2023, 19:08

images

Κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς την απαιτούμενη περίθαλψη, αναφέρει ο ΟΚΥπΥ σε ανακοίνωσή του.

"Η υψηλή πληρότητα που παρατηρείται αυτή την περίοδο στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ οφείλεται αφενός στην έξαρση των ιογενών και άλλων λοιμώξεων και αφετέρου στο γεγονός ότι ο Οργανισμός δεν αρνείται σε κανέναν ασθενή την απαιτούμενη περίθαλψη όταν αυτή χρειάζεται", επισημαίνεται.

Προστίθεται ότι "τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ διαθέτουν δομημένες κλινικές για την κάθε ειδικότητα ξεχωριστά και αποστολή του Οργανισμού ήταν και παραμένει η φροντίδα όλων όσοι το έχουν ανάγκη, χωρίς καμία διάκριση".

Σε περιπτώσεις που λόγω της αυξημένης ζήτησης δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε μία κλινική, ο ασθενής που χρήζει άμεσης ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας, τοποθετείται σε διαθέσιμη κλίνη της καταλληλότερης κλινικής, λαμβάνοντας υπ' όψιν διάφορα ιατρικά κριτήρια, όπως η σοβαρότητα της κατάστασης, το είδος της ασθένειας, κατά πόσον το περιστατικό είναι μολυσματικό, η υποδομή και ο εξοπλισμός, καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού.

Τα περιστατικά, τα οποία βρίσκονται στη διασπορά, παραμένουν υπό την ευθύνη της εισάγουσας κλινικής, δηλαδή εάν είναι παθολογικό περιστατικό, είναι υπό την ευθύνη και την παρακολούθηση των ιατρών παθολόγων και η προσπάθεια είναι να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στον θάλαμο της εισάγουσας κλινικής.

Σημειώνεται ότι "όλοι οι θάλαμοι των νοσοκομείων του ΟΚΥπΥ είναι άρτια στελεχωμένοι με προσωπικό που έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες να φροντίζει όλους τους ασθενείς και δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα στην παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας, ούτε κινδυνεύει περισσότερο η ζωή ασθενών που βρίσκονται στη διασπορά".

Καταληκτικά, αναφέρεται ότι "με τη σωστή διαχείριση των ασθενών σε θαλάμους εντός του νοσοκομείου, ο Οργανισμός διασφαλίζει ότι κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς την απαιτούμενη περίθαλψη, ανεξαρτήτως του θαλάμου στον οποίο βρίσκεται".

Σχετικά Άρθρα