ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: Κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς φροντίδα

16 Δεκεμβρίου 2022, 16:08

images

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο ΟΚΥπΥ και διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αυξημένες νοσηλείες παιδιών, καθώς προέχει η περίθαλψη όλων ανεξαιρέτως των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ενόψει της χειμερινής περιόδου, καταγράφεται έξαρση των ιογενών λοιμώξεων, οι οποίες επηρεάζουν περισσότερο τα παιδιά με αποτέλεσμα τη συνεχόμενη αύξηση των νοσηλειών στα παιδιατρικά  τμήματα.

Ως εκ τούτου, ο ΟΚΥπΥ διαθέτει πέντε Παιδιατρικές Κλινικές ανά το Παγκύπριο, και βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για την καλύτερη αντιμετώπιση όλων των περιστατικών παρέχοντας φροντίδα σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως.

«Οι Παιδιατρικές Κλινικές του ΟΚΥπΥ στελεχώνονται με περισσότερους από 70 Παιδίατρους, αναλαμβάνουν τις πλείστες ενδονοσοκομειακές νοσηλείες σε όλη τη Κύπρο και αντιμετωπίζουν ακόμη και τα πιο περίπλοκα και δύσκολα περιστατικά», σημειώνει.

Ακόμη, το δίκτυο των Νοσοκομείων το οποίο διαθέτει ο Οργανισμός του επιτρέπει να διαχειρίζεται τις κλίνες και το προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού και τις συνθήκες τις εκάστοτε περιόδου.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες τόσο των ιδίων των παιδιών όσο και της οικογένειάς τους, οι Παιδιατρικές Κλινικές του ΟΚΥπΥ οι οποίες περιθάλπουν τους μικρούς ασθενείς μέσα σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, αναφέρεται ότι τα παιδιά προσέρχονται στο τμήμα με πρωτοβουλία των γονιών τους είτε μετά από παραπομπή του παιδιάτρου και αφού γίνει πρώτα συνεννόηση με τον παιδίατρο που εφημερεύει τη συγκεκριμένη μέρα στο Νοσοκομείο.

Συνεπώς, για τον περιορισμό της εξάπλωσης των ιογενών λοιμώξεων, ο Οργανισμός καλεί ενήλικες και παιδιά να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Επίσης, περισσότερες πληροφορίες για τις Παιδιατρικές Κλινικές του ΟΚΥπΥ μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακάρειου ΙΙΙ

https://shso.org.cy/clinic/paidiatriki-5/

Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

https://shso.org.cy/clinic/paidiatriki-3/

Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

https://shso.org.cy/clinic/paidiatriki-2/

Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

https://shso.org.cy/clinic/paidiatriki/ 

Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

https://shso.org.cy/clinic/paidiatriki-4/

Σχετικά Άρθρα