ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: Ερευνών λειτουργός για θάνατο Ανθούλλας Σάντη

23 Μαΐου 2023, 17:58

images

Σε επικοινωνία με την αστυνομία ήρθε ο ΟΚΥπΥ αναφορικά με την καταγγελία του συζύγου της θανούσας Ανθούλλας Σάντη για ιατρική αμέλεια, ώστε να οριστεί ερευνώντας λειτουργός που θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε στο YgeiaWatch ότι ο οργανισμός έχει αποστείλει επιστολή στην Αστυνομία στις 16 Μαΐου 2023, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τα γεγονότα και την ιατρική πτυχή του περιστατικού του θανάτου της κυρίας Σάντη, ώστε να διευκρινιστεί σε ποια ειδικότητα υπάγεται το εν λόγω περιστατικό.

Ως εκ τούτου, ο ΟΚΥπΥ αναμένει την απάντηση της Αστυνομίας εντός της ημέρας για περαιτέρω πληροφορίες ώστε να οριστεί ο ερευνώντας λειτουργός, ο οποίος θα βοηθήσει στο ανακριτικό έργο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, ο οργανισμός έχει έρθει σε επικοινωνία με τον σύζυγο της κυρίας Σάντη χθες και σήμερα, ο οποίος ενημερώθηκε για το πού βρίσκεται το όλο ζήτημα.

Σημειώνει ότι ο ΟΚΥπΥ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα και ανταποκρίνεται άμεσα. «Εμείς θα συνδράμουμε σε ό,τι μας ζητηθεί να βοηθήσουμε», πρόσθεσε.

Προστίθεται ότι η κυρία Ανθούλλα Σάντη, είχε μεταφερθεί σε άσχημη κατάσταση υγείας σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στις 26 Απριλίου, το οποίο λόγω διατάγματος την έστειλαν να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου πήγε την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συζύγου της, η κυρία Σάντη, 59 ετών, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρνακας στις 11 το πρωί,  αφέθηκε για ώρες χωρίς εξέταση και πήρε εξιτήριο στις 5 το απόγευμα. Ακολούθως, τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της.  

Ο.Σ.



Σχετικά Άρθρα